Erling Haaland velt Dortmund met zijn 2-1

Uitgerekend Haaland velt Dortmund met weergaloze goal, Chelsea wint weer niet

Borussia Dortmund is er 83 minuten in geslaagd om zijn voormalige superspits in bedwang te houden, maar Erling Haaland bezorgde Manchester City in het tweede groepsduel in de Champions League alsnog de winst tegen zijn oude club: 2-1.

Met een acrobatische volley die aan Johan Cruijff en Zlatan Ibrahimovic deed denken zette de Noor vlak voor tijd alsnog de eindstand op het scorebord.

City had de overhand tegen Dortmund, maar Haaland kwam er aanvankelijk niet aan te pas en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na een klein uur kopte Jude Bellingham, Engelsman in Duitse dienst, fraai de 1-0 binnen voor Borussia op aangeven van Marco Reus.

Jude Bellingham is de gevierde man na de 1-0 tegen Manchester City

In de slotfase sloeg City toe. John Stones maakte gelijk met een kanonskogel en even later had Haaland zijn moment. Een voorzet van João Cancelo - met buitenkant rechts - was te scherp, maar met zijn uitschuifbeen tikte Haaland van twee meter hoogte binnen.

Het andere duel in deze groep tussen FC Kopenhagen en Sevilla eindigde in 0-0. City leidt de groep met zes punten, Dortmund is tweede met drie punten.

Potter kan niet toveren

Chelsea wist ook zijn tweede Champions League-duel niet te winnen. Na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Dinamo Zagreb, waarop het ontslag van trainer Thomas Tuchel volgde, werd het thuis tegen RB Salzburg 1-1.

Het was het debuut van coach Graham Potter, die Hakim Ziyech op de bank liet beginnen. In de eerste helft hadden de Engelsen het beste van het spel, maar kansen kregen ze nauwelijks. Na rust was het binnen drie minuten raak via Raheem Sterling, maar uit een counter maakte Noah Okafor een kwartier voor tijd gelijk voor de Oostenrijkers.

Hakim Ziyech mocht de laatste acht minuten meedoen van trainer Graham Potter

Dinamo Zagreb wist in de andere wedstrijd in groep E niet opnieuw te stunten: de Kroaten verloren met 3-1 bij AC Milan. De Italianen leiden de groep met vier punten, Chelsea staat laatste met één punt.

Chery, Messi, Mbappé en Neymar scoren

In groep H deed Hagenaar Tjaronn Chery van zich spreken door namens Maccabi Haifa de score te openen tegen Paris Saint-Germain. De oud-speler van onder meer FC Twente, SC Cambuur, RBC, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen scoorde na 24 minuten met een prachtige volley, onhoudbaar voor keeper Gianluigi Donnarumma.

Nog voor rust werd het gelijk via Lionel Messi, in de tweede helft scoorden ook Kylian Mbappé en Neymar nog voor PSG. Chery kwam daardoor op het scoreformulier in ieder geval in goed gezelschap, ondanks de 3-1 nederlaag.

Tjaronn Chery maakte de 1-0 tegen PSG

Juventus ging thuis voor de tweede keer onderuit: Benfica won op bezoek in Turijn met 2-1. Arek Milik zette de Oude Dame al na vier minuten op voorsprong, maar nog voor rust kwamen de Portugezen op gelijke hoogte na een penalty van João Mário.

Oud-Ajacied David Neres zorgde tien minuten na de rust met een raak schot uit de rebound voor de overwinning voor de ploeg van trainer Roger Schmidt, die nu net als PSG zes punten heeft.

Real wint met moeite

Real Madrid had in groep F lang veel te stellen met RB Leipzig, maar de Champions League-winnaar van vorig jaar zegevierde alsnog door twee goals in de laatste tien minuten. Federico Valverde en invaller Marco Asensio zorgden voor de 2-0 uitslag.

Het andere duel in deze groep, Sjachtar Donetsk-Celtic, eindigde in 1-1. Real leidt de groep met het volle pond, Leipzig is nog puntloos.

Bekijk hieronder de uitslagen en standen van de Champions League-groepen E tot en met H.