Geen winnaar én geen goals in derby van Liverpool, ook City morst punten

Voor de negende keer in elf seizoenen hebben Everton en Liverpool op Goodison Park gelijkgespeeld: 0-0.

Op basis van inzet en wilskracht was Everton aanvankelijk de beste ploeg. De ploeg van trainer Frank Lampard won in een intense eerste helft de meeste duels en kreeg na een half uur de grootste kans van de wedstrijd toen Tom Davies op de lat schoot.

Virgil van Dijk tijdens de wedstrijd Everton-Liverpool

Liverpool kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd en schoot vlak voor rust via Darwin Núñez op de lat. In de rebound schoot Luis Díaz met een knap schot op de paal.

Veel kansen na rust

Na rust ontbrandde de 241ste Merseyside-derby volledig. Everton-doelman Pickford keerde inzetten van Firmino en Fabinho. Na een afgeslagen corner kreeg Everton op de counter via Maupay de beste kans van de dag. Alisson keerde zijn schot en de Braziliaan tikte in de slotfase ook een pegel van McNeill uit zijn doel. De verder onzichtbare Salah trof ver in de extra tijd nog de paal, waardoor de brilstand als einduitslag kon worden genoteerd.

Manchester City liep eveneens averij op. De kampioen bleef bij Aston Villa steken op 1-1.

Manchester United speelt zondag tegen Arsenal

City vond pas kort na rust een gaatje in de Villa-defensie. Een voorzet van Kevin De Bruyne vloog over doelman Emiliano Martinez heen en Erling Haaland tikte binnen. Het was alweer Haalands tiende doelpunt in zijn zesde duel; een evenaring van het Premier League-record van Mick Quinn (1992, Coventry).

City zocht naar de 2-0, maar slikte de uiteindelijk de 1-1 na een pegel van Leon Bailey.

Twee Londense derby's

Tottenham Hotspur en Chelsea wonnen wel allebei, in de Londense derby's tegen respectievelijk Fulham en West Ham United. Harry Kane maakte tegen Fulham (2-1) zijn 188ste competitiegoal, waarmee hij derde staat op de topscorerslijst aller tijden van de Premier League.

Ben Chilwell en Kai Havertz bogen in het laatste kwartier een achterstand van Chelsea om in een zege (2-1). Maxwel Cornet maakte op de valreep 2-2, maar vanwege een overtreding op doelman Édouard Mendy werd zijn treffer geannuleerd.