Jadon Sancho
NOS Voetbal

Drie op een rij voor Manchester United, dat zege op Leicester City dankt aan Sancho

Opnieuw bleef spektakel uit bij Manchester United, maar trainer Erik ten Hag kon met zijn formatie wel weer drie punten bijschrijven. Een doelpunt van Jadon Sancho was genoeg om thuisploeg Leicester City te kloppen: 1-0.

Na zeges op Liverpool en Southampton ging de ploeg van Ten Hag op jacht naar de derde opeenvolgende competitieoverwinning. Leicester City leek daarvoor op voorhand de ideale tegenstander, want het pakte tot nu toe slechts een punt.

Sancho slaat toe

Manchester United, met Cristiano Ronaldo wederom op de bank, trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde halverwege in een verdiende voorsprong, met Jadon Sancho als afmaker.

Antony, deze week voor 95 miljoen euro overgekomen van Ajax, keek voor de televisie goedkeurend toe. De verwachting is dat de Braziliaan zondag tot de wedstrijdselectie behoort voor het duel met koploper Arsenal.

Ten Hag zag Manchester United heel matig uit de kleedkamers komen. Leicester City drong aan en kreeg via James Maddison snel een mogelijkheid. Zijn vrije trap werd knap gekeerd door doelman David de Gea.

Met Casemiro voor Anthony Elanga trachtte Ten Hag de boel te repareren en dat lukte aardig. Manchester United hield stand, zonder zelf overigens gevaarlijk te worden.

Ook de ingevallen Cristiano Ronaldo wist de definitieve knock-out niet uit te delen, al probeerde hij het nog wel met een omhaal. Na de derde zege op rij klimt Manchester United naar plek vijf in de Premier League, op zes punten van Arsenal.

Stand in de Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl