NOS VoetbalAangepast

Antony voor recordbedrag van 95 miljoen euro van Ajax naar Manchester United

Na weken van geruchten maakt Antony definitief de overstap van Ajax naar Manchester United. Ajax meldt dat er een overeenkomst is met de Engelse club voor een recordbedrag van 95 miljoen euro. Daar kan nog een bonus van zo'n 5 miljoen euro bovenop komen.

Nog nooit werd er zo veel geld betaald voor een eredivisiespeler. Antony moet nog wel medisch gekeurd worden door United.

De 22-jarige Antony volgt dus trainer Erik ten Hag naar Old Trafford, waar de vleugelaanvaller een contract voor vijf seizoenen tekent.

Manchester United probeerde al weken Antony los te weken bij Ajax. De landskampioen zou eerder een bod van 80 miljoen euro naast zich neer gelegd hebben.

Onvrede

Antony zelf zag een overstap wel zitten en uitte zijn onvrede bij Ajax over het in eerste instantie afketsen van een akkoord. Zo trainde hij niet meer met de spelersgroep mee en liet hij trainer Alfred Schreuder weten "niet gefocust te zijn op Ajax".

Om die reden werd hij buiten de selectie gehouden voor de duels tegen Sparta (1-0 zege) en FC Utrecht (2-0 zege).

Antony maakte in de zomer van 2020 de overstap van São Paulo naar Ajax. De Amsterdammers betaalden zo'n vijftien miljoen euro aan de Braziliaanse club.

De vleugelaanvaller speelde zich direct in de basis en ontpopte zich tot smaakmaker in de eredivisie. In 82 wedstrijden voor Ajax scoorde hij 24 keer en gaf hij 22 assists.

Eerder zag Ajax al de Argentijnse verdediger Lisandro Martínez naar Manchester United vertrekken. Dat kostte 'the Red Devils' 57 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog met tien miljoen kan oplopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl