NOS Voetbal

Ajax-coach Schreuder blij met 'geweldige beloning' voor Pasveer en Taylor

Schreuder blij met 'geweldige beloning' voor Pasveer en jonge Taylor

De een vond het supergaaf, de ander reageerde wat nuchterder. Ajax-trainer Alfred Schreuder is niet verrast dat Kenneth Taylor en Remko Pasveer zijn opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.

"Ik heb ze gesproken en ze waren natuurlijk hartstikke blij. Voor beiden is het prachtig om er voor de eerste keer bij te zijn", zegt Schreuder op een persconferentie in aanloop naar de eredivisietopper tegen AZ van aanstaande zondag. "Remko is wat ouder", verklaart hij de nuchtere reactie van zijn 38-jarige doelman, "maar in zijn hart zal hij ook heel blij en trots zijn."

"Remko heeft vorig jaar ook al een heel sterk seizoen gedraaid, maar had pech met zijn vinger. Voor hem is het fantastisch dat hij erbij zit op zijn leeftijd en in deze vorm, dat is een geweldige beloning."

Alfred Schreuder

Pasveer en Taylor zijn twee van de acht Ajacieden die door bondscoach Louis van Gaal zijn opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen (22 september) en België (25 september).

"Steven Bergwijn wordt als international naar Ajax gehaald", relativeert Schreuder dat grote aantal, "maar het is natuurlijk wel mooi dat Pasveer international wórdt bij Ajax en dat Taylor vanuit de jeugd doorkomt."

"Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik goede spelers heb. Als ze hier goed spelen, is het Nederlands elftal dichtbij."

De Ajacieden in Oranje

Ajax verloor dinsdag in de Champions League met 2-1 van grootmacht Liverpool, maar die Europese nederlaag is voor Schreuder geen reden iets aan zijn speelstijl te doen. "Wij willen altijd met intensiteit spelen en hebben dat ook tegen Liverpool geprobeerd. Zij waren beter dan wij, dat hoeft ook helemaal geen schande te zijn. Wij moeten het weer oppakken en op onze eigen manier gaan doen."

AZ trof deze week in de Conference League een tegenstander van een andere orde, het kleine FC Vaduz uit Liechtenstein werd met enige moeite met 4-1 verslagen. "Na zestig minuten, na de rode kaart, zag ik dat ze gingen doorwisselen, maar ik had niet het idee dat ze met hun hoofd al bij Ajax waren", aldus de trainer van Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl