NOS
NOS VoetbalAangepast

Van Gaal roept Noppert, Pasveer en Taylor op voor laatste WK-test Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Nations League-wedstrijden met Polen en België, de laatste twee duels van Oranje voor het WK begint in november.

Opvallende namen zijn de keepers Andries Noppert (sc Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax) en middenvelder Kenneth Taylor (Ajax), die voor het eerst zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Geen Bijlow en Gravenberch

Feyenoord-doelman Justin Bijlow behoort niet tot de selectie voor de twee Nations League-wedstrijden. De huidige selectie zal zeer waarschijnlijk de basis zijn van de definitieve WK-selectie die Van Gaal uiterlijk 14 november moet inleveren.

Naast Bijlow vielen ook Pascal Struijk, Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong, Jordy Clasie, Joey Veerman en Brian Brobbey af. Gravenberch, Frimpong en Brobbey zijn wel opgeroepen voor Jong Oranje, dat vriendschappelijk speelt tegen de leeftijdsgenoten van België en Roemenië.

NOS
Selectie Oranje voor Nations League

"Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken", aldus Van Gaal. "Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten."

Programma

Nederland speelt donderdag 22 september in Warschau tegen Polen. Zondag 25 september zijn in de Johan Cruijff Arena de Belgen te gast. Op maandag 14 november verzamelt Oranje zich voor het WK in Qatar. Een week later begint het WK voor Nederland al met een wedstrijd tegen Senegal.

  • NOS
  • NOS
    Selectie Oranje voor Nations League 3/3

Nederland bekleedt de koppositie in groep 4 van de A-divisie in de Nations League. Nederland heeft tien punten uit vier wedstrijden, nummer twee België heeft zeven punten.

Reactie Feyenoord en Ajax

Bij Feyenoord is teleurgesteld gereageerd op het niet selecteren van Bijlow, daar waar bij Ajax blijdschap heerst voor de debutanten Pasveer en Taylor.

"Ik ben niet verantwoordelijk voor de selectie, maar ben zeer tevreden over Bijlow. We hebben acht duels gespeeld en hij heeft vijf keer de nul gehouden", aldus Feyenoord-trainer Arne Slot.

Ajax-coach Alfred Schreuder sprak na het bekendmaken van de selectie met Pasveer en Taylor. "Voor beiden is het prachtig om er voor de eerste keer bij te zijn." Pasveer reageerde nuchter. "Remco (38) is wat ouder maar in zijn hart zal hij ook heel blij en trots zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl