NOS Voetbal

Noppert naar WK? 'Ik gun het hem, hij heeft de uitstraling van Nanninga'

Noppert naar WK? 'Hij heeft een prettige uitstraling'

Bondscoach Louis van Gaal verraste afgelopen vrijdag met de naam van Andries Noppert in de voorselectie van Oranje. Moet de 28-jarige doelman mee naar het WK? Aan tafel bij Studio Voetbal is nog niet iedereen overtuigd.

"Nee", zegt Jeroen Stekelenburg. "Ja", zegt Pierre van Hooijdonk. "Hij is iemand die lengte heeft en uit het doel durft te komen. Waarom niet?"

"Ik gun het hem gewoon", zegt Marcel van Roosmalen, debuterend aan tafel. "Hij heeft een heel prettige uitstraling. Een soort Dick Nanninga."

De 28-jarige Noppert werd door sc Heerenveen-coach Kees van Wonderen meegenomen van Go Ahead Eagles. Hij toont dit seizoen vorm onder de Friese lat. In vier van de vijf eredivisiewedstrijden, waaronder die tegen Feyenoord in De Kuip, hield de ruim twee meter lange doelman de nul.

"Van Gaal heeft wel altijd gezegd dat hij nog een keeper nodig heeft voor de strafschoppen", aldus Stekelenburg. "Ik heb wel het idee dat hij daarom bij de voorselectie zit."

Rafael van der Vaart snapt de discussie niet helemaal: "Het gaat om de derde keeper... Het maakt mij niet uit."

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken van Studio Voetbal: Eindsignaal door Frank Heinen over Angelo Cijntje en Korte Corner met Jan Beuving. Zie verder de fragmenten over de staking van Pierre van Hooijdonk bij Nottingham Forest, de aanstaande overname van Fortuna door Azerion en Marcel van Roosmalen over Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl