Florian Grillitsch spelend voor Hoffenheim
NOS Voetbal

Ajax legt Oostenrijker Grillitsch vast en ziet Álvarez zinnen op vertrek

Ajax heeft in het hectische slot van de transferperiode de Oostenrijker Florian Grillitsch vastgelegd. De defensieve middenvelder komt transfervrij naar Amsterdam. Zijn contract bij Hoffenheim, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga, was op 1 juli al geëindigd.

Ondertussen strijdt Ajax voor het behoud van een andere verdedigende middenvelder. Chelsea legde volgens De Telegraaf en Het Parool een bod van 50 miljoen euro neer voor Edson Álvarez. Ajax wees dat bod naar verluidt af en wil de 24-jarige Mexicaan niet laten gaan. Uit protest sloeg Álvarez donderdag de training over.

Edson Álvarez.

Álvarez heeft in Amsterdam een contract tot medio 2025. Hij is niet de eerste Ajacied die weigerde te trainen om een transfer te forceren. Mohammed Kudus wil naar Everton en liet woensdag de training schieten. Antony probeerde op soortgelijke manier zijn inmiddels geslaagde transfer naar Manchester United af te dwingen.

De 27-jarige Grillitsch tekende een contract voor één seizoen, met voor Ajax een optie voor nog twee jaar. Hij speelde in Hoffenheim in het seizoen 2019/2020 onder de huidige Ajax-trainer Alfred Schreuder. De Oostenrijks international was eerder actief voor Werder Bremen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl