NOS NieuwsAangepast

Vrachtwagenchauffeur ongeluk Nieuw-Beijerland wordt morgen voorgeleid

De Spaanse vrachtwagenchauffeur die het dodelijke verkeersongeval in Nieuw-Beijerland veroorzaakte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt het OM. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel. Zes mensen kwamen om het leven, zeven raakten er gewond.

De toedracht van het ongeluk is nog niet duidelijk. Eerder bleek dat de man niet had gedronken toen het ongeluk gebeurde.

De politie meldt vandaag dat van de zeven mensen die in het ziekenhuis lagen, er zes weer thuis zijn.

Het ongeluk gebeurde zaterdag in het buurtschap Zuidzijde, dat bij Nieuw-Beijerland hoort, op de T-splitsing tussen de Zuidzijdsedijk en de Langeweg. Volgens de politie is duidelijk dat de vrachtwagen voor het ongeval stilstond op de dijk en daarna verder reed.

Onder aan de dijk reed de vrachtwagen rond 18.00 uur in op een barbecue van de plaatselijke ijsclub. Daar waren zeker tientallen mensen aanwezig.

Kaartje van Nieuw-beijerland

De gemeente Hoeksche Waard waar Nieuw-Beijerland onder valt heeft een week van rouw afgekondigd. Vlaggen hangen halfstok en de raadsvergadering is geannuleerd, net als feestelijke activiteiten die voor deze periode gepland stonden.

Er is nog geen sprake van een herdenkingsmoment of stille tocht. Mocht daar behoefte aan zijn, dan wordt er samen met de nabestaanden gekeken naar de mogelijkheden.

Gisteren werd een bijeenkomst gehouden voor betrokkenen. Aanwezigen van de barbecue en inwoners van Nieuw-Beijerland waren daarbij. Burgemeester Aptroot sprak van een hele emotionele bijeenkomst. "De ontreddering is heel groot."

Burgemeester Nieuw-Beijerland: 'Er is veel gehuild'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl