NOS NieuwsAangepast

Vrachtwagen rijdt in op buurtbarbecue, meerdere doden

Bij een ongeluk met een vrachtwagen in Nieuw-Beijerland zijn meerdere mensen omgekomen. Het gaat om bezoekers van een buurtbarbecue, die werden geraakt toen de truck door onbekende oorzaak van een dijk kwam gereden.

Er zijn ook meerdere mensen gewond geraakt. Zij zijn naar ziekenhuizen gebracht. De chauffeur, een 46-jarige Spanjaard, bleef ongedeerd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagen wordt in beslag genomen voor technisch onderzoek.

De truck van het Spaanse transportbedrijf El Mosca reed even na 18.00 uur van de Zuidzijdsedijk en raakte gasten van de barbecue, waarbij tientallen mensen aanwezig waren. Tien ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang. De politie heeft nog geen beeld van het precieze aantal slachtoffers, omdat de vrachtwagen nog wordt geborgen. Pas daarna kunnen de lichamen van de slachtoffers worden geïdentificeerd.

Hulpverleners op de plaats van het ongeval en rond 23.30 uur de berging van de trailer van de vrachtwagen:

"De schok is enorm hier", zegt een woordvoerder van de politie tegen een verslaggever van regionale omroep Rijnmond. Er zijn volgens de agent veel ooggetuigen van het ongeluk. Tientallen mensen, van ooggetuigen tot nabestaanden, zijn opgevangen op een speciale daarvoor geopende locatie.

Hechte gemeenschap

"Het is hier in Nieuw-Beijerland een zeer hechte gemeenschap", zegt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot tegen de NOS. Hij beschrijft hoe heftig de impact is van het drama op de bewoners. "Mensen willen weten hoe het gaat met hun dierbaren of goede vrienden, maar er is nog geen compleet beeld."

Na het ongeluk deed de politie een oproep via Burgernet aan de bestuurder van een witte bestelwagen, die vlak voor het incident op de dijk stond, om zich te melden. Deze bestuurder, die wordt gezien als een belangrijke getuige, heeft inmiddels contact met de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl