De nieuwe generatie staat klaar: Camavinga en Tchouaméni

Zonder Casemiro maar met Franse toptalenten wint Real Madrid van Celta de Vigo

Nu Casemiro (30) naar Manchester United is vertrokken is er op het middenveld van Real Madrid ruimte voor nieuw toptalent. Met Aurélien Tchouaméni (22) en Eduardo Camavinga (19) in de basis won de Koninklijke met 4-1 bij Celta de Vigo.

Jarenlang vormde Casemiro met Luka Modric (36) en Toni Kroos (32) een ervaren en haast onverslaanbare drie-éénheid op het Madrileense middenrif. Samen wonnen ze viermaal de Champions League: in 2016, 2017, 2018 en 2022.

Deze week plaatsten Modric en Kroos op sociale media emotionele afscheidsberichten voor hun Braziliaanse strijdmakker en vriend, die voor meer dan zeventig miljoen euro naar Manchester gaat.

Aan de hand van Modric mochten Camavinga en Tchouaméni dus starten op bezoek bij Celta. Real kwam vlot op 1-0 (penalty Karim Benzema) na een handsbal van oud-Feyenoordspeler Renato Tapia. Even later wees de arbiter weer naar de stip, nu na hands van Militao.

Modric zette vervolgens Madrid opnieuw op voorsprong met een lekkere dribbel. Celta mocht na rust tien minuten lang hopen op de gelijkmaker, tot Modric met een loepzuivere pass Vinicius Junior bediende.

De thuisploeg kreeg nog kansen (kopbal Joseph Aidoo) maar liep uit een counter tegen de vierde tegentreffer aan (Federico Valverde). Eden Hazard miste nog een penalty voor Real.