AFP
NOS Voetbal

Alaba scoort met eerste balcontact in de kruising en behoedt Real voor puntenverlies

David Alaba kwam een kwartier voor het einde bij Almeriá-Real Madrid in het veld bij een 1-1 stand. De Oostenrijkse verdediger ging achter een vrije trap staan en schoot de bal haarfijn in de kruising. Zijn perfecte uithaal schampte de paal nog: 1-2.

Met zijn meesterwerk heeft Alaba zijn ploeg behoed voor puntenverlies in de eerste speelronde van LaLiga. Een dag eerder nog had aartsrivaal FC Barcelona zich wel stukgelopen op de defensie van Rayo Vallecano (0-0). Vier dagen geleden had Alaba ook al gescoord tegen Eintracht Frankfurt (2-0), toen 'De Koninklijke' met de Europese Super Cup zijn eerste prijs van het seizoen pakte.

Achterwaartse salto

Ondanks een groot overwicht had Real het lange tijd heel moeilijk met het bescheiden Almería. De thuisploeg kende een droomstart. Largie Ramazani kon al in de zesde minuut alleen op Thibaut Courtois af en de jonge Belg klopte zijn landgenoot met een hard schot. Ramazani vierde zijn treffer met een radslag en een fraaie achterwaartse salto.

EPA
Largie Ramazani viert zijn treffer tegen Real Madrid

Na dat acrobatische hoogstandje kon de thuisploeg lekker achteroverleunen en mocht Real een opening zoeken. Ondanks zestien doelpogingen in de eerste helft (tegenover slechts twee voor Almería) lukte dat nauwelijks. Alleen Lucas Vázquez wist te scoren, maar dat deed hij in buitenspelpositie.

Onvermijdelijke gelijkmaker

Na een uur spelen viel de onvermijdelijke gelijkmaker. Almería-doelman Fernando Martinez verrichtte eerst nog zijn elfde redding van de avond, maar op de rebound van Vázquez had de uitblinkende sluitpost geen verweer: 1-1.

De krachten vloeiden langzaam weg bij Almería, dat steeds spaarzamer kon counteren en Real soms met kunst en vliegwerk van een treffer afhield. Totdat Alaba het veld betrad en de bal met links perfect over de muur in de bovenhoek krulde.

NOS
De stand in La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl