Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer

Real Madrid heeft voor de vijfde keer beslag gelegd op de Europese Supercup. De winnaar van de Champions League was in het Olympisch Stadion in Helsinki met 2-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League van vorig seizoen.

Real is nu mede-recordhouder wat betreft het aantal Supercups: FC Barcelona en AC Milan wonnen de Europese ereprijs ook vijf keer. Vorig jaar ging de cup naar Chelsea.

Karim Benzema houdt de vijfde Europese Supercup van Real Madrid in de lucht

Real-coach Carlo Ancelotti begon in Helsinki met exact hetzelfde elftal als in de Champions League-finale tegen Liverpool. Bij Eintracht was er slechts één wijziging ten opzichte van de Europa League-finale, die na strafschoppen werd gewonnen van de Schotse Rangers: Filip Kostic ontbrak omdat hij dicht bij een transfer naar Juventus is.

Eerste kans voor Eintracht

De eerste kans in de wedstrijd, die langzaam op gang kwam, was voor de Duitsers. Na balverlies van Ferland Mendy dook Daichi Kamada alleen voor Thibaut Courtois op, maar de Belgische doelman liet zien het keepen tijdens de zomerstop niet verleerd te zijn.

Daarna was het de beurt aan Real. Vinícius Júnior, matchwinner tijdens de Champions League-finale, zag zijn schot na een mooie aanval van de lijn gehaald worden door zijn landgenoot Lucas Tuta.

Acht minuten voor rust was Vinícius opnieuw dicht bij een goal, maar keeper Kevin Trapp zorgde knap voor een hoekschop. Uit die corner was het wel raak: Karim Benzema torende boven iedereen uit, kopte door naar Casemiro, die vervolgens David Alaba de kans gaf om vogelvrij binnen te tikken.

Doelpuntenmakers Karim Benzema en David Alaba vieren een feestje

In de tweede helft bleef Real de bovenliggende partij en konden de Frankfurters, ook na het inbrengen van oud-PSV'er Mario Götze, geen vuist maken.

Toch weer Benzema

Frankfurt-keeper Trapp redde met enig kunst- en vliegwerk op een van richting veranderd schot van Vinícius en Casemiro krulde de bal tegen de lat, maar in de 65ste minuut was er toch het bijna onvermijdelijke doelpunt van Benzema.

De opgestoomde Vinícius legde terug op de Fransman en op diens schot had Trapp geen antwoord. Het was de 324ste goal van Benzema in het shirt van Real en daarmee passeerde hij Raúl op de eeuwige ranglijst. Alleen Cristiano Ronaldo (450) staat nog boven Benzema.

In de slotfase hoefde Real niet meer zo nodig en Eintracht kon niet beter, waarna Real voor het eerst sinds 2018 de Europese Supercup in de lucht kon houden.