In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Acht gewonden na incident met kermisattractie in Venray

Acht mensen zijn gisteravond op de kermis van het Limburgse Venray licht gewond geraakt toen ze in een zweefmolen zaten. Volgens de gemeente moest een van hen voor behandeling naar het ziekenhuis.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. De acht zaten rond 22.20 uur in de zogenoemde Europe Flyer, een zweefmolen die 40 meter de lucht in gaat. Omstanders zeggen tegen het lokale medium Peel en Maas dat enkele stoeltjes een boom hebben geraakt.

Andere inzittenden van de attractie en omstanders worden opgeroepen om zich te melden bij de gemeente voor contact en nazorg. Zolang de kermis gaande is, zal de attractie gesloten blijven.

Locatie zweefmolen onveilig

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het incident onderzocht en concludeert dat de zweefmolen op een onveilige plaats staat, schrijft 1Limburg. De attractie staat vlak bij een boom, waardoor er te weinig ruimte is om de attractie veilig te laten draaien.

De oorzaak van het incident ligt volgens de inspectiedienst mogelijk bij een losgeraakte spanband. Deze hing in de boom, waardoor takken in de draaicirkel van de zweefmolen terecht konden komen. "Dit heeft mogelijk het incident veroorzaakt", aldus de NVWA. De inspecteurs stellen dat de attractie technisch gezien wel veilig is en voldoet aan de wet.

De exploitant kan mogelijk een boete verwachten, stelt de inspectiedienst. Hij moet er namelijk voor zorgen dat het toestel veilig is voor inzittenden. De NWVA benadrukt wel dat de gemeente verantwoordelijk is voor de locatie en vergunning van de attractie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl