NOS NieuwsAangepast

Bezoekers bevrijd uit vastgelopen achtbaan in Plopsaland op 32 meter hoogte

In pretpark Plopsaland in De Panne in België zijn bezoekers bevrijd uit de vastgelopen achtbaan 'The Ride to Happiness'. Negen mensen zaten daar sinds 17.30 uur vast in een karretje van de attractie op 32 meter hoogte. Volgens de Vlaamse omroep VRT ging het om vijf Belgen, drie Duitsers en één Nederlander.

De reddingsoperatie kwam laat op gang, omdat er gewacht moest worden op een grote kraan. Rond 23.30 uur meldde de politie dat alle mensen uit de attractie waren gered. Onduidelijk is nog hoe het kan dat de achtbaan was vastgelopen.

De directeur van het pretpark zei eerder dat de mensen niet in gevaar waren, ondanks het onrustige weer. Zo regende het en waaide het hard. "Ze zitten gelukkig gewoon recht en niet ondersteboven. Ze zitten ook goed vast", zei hij.

De reddingsactie werd vertraagd doordat een ladderwagen van de brandweer niet hoog genoeg kon komen. Met behulp van een kraan werden de mensen uiteindelijk een voor een naar beneden gehaald. Volgens HLN werd de reddingsactie bemoeilijkt door hevige windstoten. Daardoor was de gondel, het bakje waarmee mensen naar beneden gehaald moeten worden, instabiel.

'The Ride to Happiness' werd vorig jaar juli geopend. Plopsaland spreekt van de spectaculairste achtbaan van Europa. Het is een 'spinning coaster' waarbij de karretjes vrij kunnen ronddraaien tijdens de rit. Bezoekers worden twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90 kilometer per uur en gaan tijdens de rit vijf keer over de kop.

Volgens de website Looopings.nl ging het mis bij de eerste lancering; de karretjes zouden een te lage snelheid hebben gehad, en bleven haken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl