Mohamed Salah (Liverpool) baalt

Liverpool begint met puntenverlies tegen Fulham, Tottenham wint na achterstand

Titelkandidaat Liverpool heeft in de eerste speelronde van de Premier League direct twee punten verspeeld. Op bezoek bij Fulham kwam de ploeg van trainer Jurgen Klöpp niet verder dan 2-2.

Fulham kwam het eerste half uur vrij gemakkelijk door en besloot toen om de schroom van zich af te gooien. Al snel leverde dat de 1-0 van Aleksandr Mitrovic op; een knappe kopbal uit een voorzet van Kenny Tete.

Nadat Liverpool-speler Luis Díaz en Neeskens Kebano van Fulham beiden de paal hadden geraakt, kreeg Darwin Núnez het op zijn heupen. Hij bekroonde een goede invalbeurt met een fraaie goal. Nuñez kwam deze zomer voor 75 miljoen euro over van Benfica.

Aleksandar Mitrovic viert de openinsgtreffer

Fulham stond op instorten, maar kreeg plots een penalty. Virgil van Dijk raakte Mitrovic licht en de spits bracht de teller op twee. Salah redde vervolgens een punt voor Liverpool. Aanvoerder Jordan Henderson had vervolgens zelfs nog de winnende treffer op z'n voet, maar hij raakte de lat.

Tottenham komt sterk terug

Tottenham Hotspur kwam thuis tegen Southampton snel 1-0 achter, maar de Londense ploeg kwam sterk terug en won met 4-1. Ryan Sessegnon, Eric Dier en Dejan Kulusevski scoorden voor de 'Spurs', maar er zal vooral worden nagesproken over het knullige eigen doelpunt van Mohammed Salisu.

De verdediger van Southampton had alle tijd om de bal weg te werken, maar passeerde zijn eigen doelman.

Tottenham-speler Dier viert zijn treffer met ploeggenoot Son

Ook Leeds United boog een achterstand om in een voorsprong. Wolverhampton Wanderers werd met 2-1 geklopt. Pascal Struijk speelde de volledige wedstrijd mee bij Leeds en Crysencio Summerville mocht kort voor tijd invallen.

Minieme zege Chelsea

Chelsea, dat vorig seizoen derde werd in de Premier League, zette in zijn eerste wedstrijd van het seizoen Everton met 1-0 opzij.

In de eerste helft kreeg Chelsea liefst dertien hoekschoppen, maar kwam het pas in blessuretijd op voorsprong. Jorginho benutte een strafschop na een overtreding van Abdoulaye Doucouré op Ben Chilwell.

Chelsea viert de treffer van Jorginho

Everton, dat de vorige vier thuisduels met Chelsea won, speelde bleekjes en kreeg pas na rust via Dele Alli een grote kans op een treffer. De controle was echter negentig minuten lang in handen van Chelsea, dat in de tweede helft de aanvallende ambities liet varen. Hakim Ziyech bleef de hele wedstrijd op de bank.

Flitsdebuut Botman

Bij Newcastle United moest Sven Botman genoegen nemen met een flitsdebuut. De verdediger die deze zomer voor zo'n 40 miljoen werd overgenomen van Lille mocht pas in de vierde minuut van de blessuretijd het veld in bij de 2-0 zege op Nottingham Forest.

Vrijdagavond won het flink versterkte Arsenal openingswedstrijd van de Premier League. De ploeg van trainer Mikel Arteta versloeg stadgenoot Crystal Palace op Selhurst Park met 2-0.

Morgen begint het nieuwe seizoen voor Manchester United-coach Erik ten Hag, die met zijn ploeg een thuiswedstrijd tegen Brighton speelt. Titelverdediger Manchester City gaat op bezoek bij West Ham United.