NOS Voetbal

Verre van fit verschijnt Ronaldo dan toch op het veld bij Ten Hags United

In de allerlaatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen is Cristiano Ronaldo dan toch op het veld verschenen in het elftal van Erik ten Hag. De Portugese ster deed een helft mee in het oefenduel met Rayo Vallecano (1-1).

Ronaldo zou willen vertrekken, omdat hij aankomende jaargang geen Champions League kan spelen met Manchester United. Maar twee dagen geleden kondigde de aanvaller als antwoord op alle geruchten zijn rentree aan met de woorden 'zondag speelt de koning mee'.

Pro Shots
Cristiano Ronaldo

Een doelpunt was hem niet gegund, want bij zijn grootste kans zeilde de bal over het doel. En na rust bleef de 37-jarige aanvaller dus in de kleedkamer achter.

En wat nu de plannen zijn van Ronaldo, werd ook niet duidelijk. Wel zeker is dat Manchester United hem aan zijn doorlopende contract probeert te houden en Ronaldo door een trainingsachterstand verre van fit is.

"Ronaldo heeft op dit moment absoluut niet op het niveau van de rest", liet Ten Hag weten over de fysieke staat van zijn sterspeler. "Hij heeft veel weken gemist. Hij heeft nu wedstrijden en vooral trainingen nodig."

De Portugees wachtte na zijn wissel het einde van het duel met Rayo Vallecano overigens niet af. Nog voor het slotsignaal had geklonken op Old Trafford had hij het stadion al verlaten.

Martínez en Eriksen in de basis

Nieuwelingen Lisandro Martínez en Christian Eriksen hadden een basisplaats, net als de Nederlanders Donny van de Beek en Tahith Chong. Ronaldo's vervanger Amad Diallo scoorde voor de club van Ten Hag, die zaterdag al met grotendeels andere spelers een oefenduel van Atlético Madrid had verloren.

Ten Hag debuteert zondag als coach in de Premier League als Manchester United het thuis opneemt tegen Brighton & Hove Albion.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl