United presenteert Eriksen en boekt opnieuw ruime oefenzege dankzij Chong

Middenvelder Christian Eriksen heeft een driejarig contract getekend bij het Manchester United van trainer Erik Ten Hag. De 30-jarige Deen was transfervrij.

Na zijn hartstilstand op het EK vorig jaar verliet Eriksen het Italiaanse Internazionale, hij was enige tijd uit de roulatie. De afgelopen maanden speelde hij zich bij Brentford in de kijker van United. Eriksen speelde eerder voor Tottenham Hotspur en Ajax.

Tweede oefenzege

United speelde vandaag zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Ook die zette de ploeg van Ten Hag in een ruime overwinning om. Na de klinkende 4-0 zege op Liverpool van dinsdag werd op vrijdag Melbourne Victory met 4-1 aan de kant gezet.

Donny van de Beek (r) in gesprek met Nani

Na de zege op Liverpool in het Rajamangala Stadion in het Thaise Bangkok toog de ploeg van Ten Hag 7.350 kilometer zuidelijker om op de Melbourne cricket ground in het Australische Melbourne Victory te trotseren.

Zonder de Nederlanders Donny van de Beek, Tahith Chong en Tyrell Malacia in de basisopstelling kwam United al binnen vijf minuten op achterstand. De thuisploeg had nog geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd toen Chris Ikonomidis aan het eind stond van een vlotte counter en de 1-0 binnen werkte.

United had moeite om tot kansen te komen, maar naarmate de eerste helft vorderde, werd de druk op de tegenstander opgevoerd en kwamen die kansen alsnog. Eerst was het Bruno Fernandes die Melbourne-keeper Paul Izzo tot een redding dwong, daarna tekende Scott McTominay vlak voor rust voor de welverdiende gelijkmaker.

Tahith Chong in actie tegen Melbourne Victory

Een paar minuten later kwam United op voorsprong. In blessuretijd zorgde Anthony Martial op aangeven van Anthony Elanga voor de 1-2.

Nederlands trio in het veld

Na rust bracht Ten Hag een heel nieuw team binnen de lijnen, alleen doelman Tom Heaton mocht blijven staan. Het betekende dat Van de Beek, Chong en Malacia hun minuten mochten maken.

Eerder deze week liet Erik ten Hag weten wat zijn plannen met Donny van de Beek zijn.

Ten Hag wil Ronaldo behouden en ziet een '10' in Van de Beek

Na rust kreeg Ikonomidis al snel weer een kans, maar zijn inzet was te matig om voor echt gevaar te kunnen zorgen. Ook het 'nieuwe' United had de wedstrijd uiteindelijk stevig in handen, wat resulteerde in de derde en de vierde treffer van de Engelsen. Marcus Rashford tikte de bal langs keeper Izzo en in blessuretijd was het slotakkoord voor Chong.

De 22-jarige Nederlandse buitenspeler trok goed door richting de achterlijn, gaf de bal hard voor waarna Melbourne-verdediger Edmond Lupancu de bal in zijn eigen doel werkte.

United speelt dinsdag weer een oefenwedstrijd in Melbourne, dan is Crystal Palace de tegenstander. Op 23 juli speelt de ploeg van Ten Hag een oefenwedstrijd in Perth tegen Aston Villa.