NOS Voetbal

Ten Hag en Malacia debuteren met ruime oefenzege op aartsrivaal Liverpool

Erik ten Hag had zich geen beter - weliswaar officieus - debuut kunnen wensen bij Manchester United. De trainer zag zijn ploeg in een oefenduel in Bangkok met 4-0 van aartsrivaal Liverpool winnen.

Ook Tyrell Malacia maakte voor het eerst zijn opwachting bij de 'Red Devils'. De van Feyenoord overgekomen linksback mocht net als Donny van de Beek in de tweede helft invallen en speelde verdienstelijk.

Manchester United miste sterspeler Cristiano Ronaldo, die de tournee door Thailand en Australië 'wegens persoonlijke redenen' aan zich voorbij laat gaan. Hardnekkige transfergeruchten ten spijt, meldde Ten Hag op een persconferentie dat de 37-jarige Portugees niet te koop is.

De eerste opstelling van Ten Hag met staand De Gea, Dalot, Varane, Lindelöf, Martial en Shaw. Gehurkt: McTominay, Rashford, Fred, Sancho en Fernandes.

Ook zonder Ronaldo stuurde Ten Hag een sterk elftal het veld in tegen Liverpool. Zijn collega Jürgen Klopp stelde daar veel onervarener team tegenover. Zo stond de pas 17-jarige verdediger Isaac Mabaya in de basis. Hij leidde met zwak wegwerken na 12 minuten de openingstreffer van Jadon Sancho in.

Fraaie goal Fred

Het was de eerste kans van de wedstrijd voor de ploeg van Ten Hag, die in de openingsfase vooral moest verdedigen. Liverpool was vaak dreigend en raakte tot tweemaal toe de paal.

Toch viel ook de tweede treffer aan de overkant. Met een prachtige boogbaal van buiten het strafschopgebied wist Fred Liverpool-doelman Alisson Becker te verschalken.

Na die fraaie 2-0 nam het vertrouwen bij United toe. Ongetwijfeld tot zijn tevredenheid zag Ten Hag hoe zijn ploeg enkele vlotte combinaties op de mat legde en met pressiespel de defensie van Liverpool opjoeg.

Dat leidde kort na een drinkpauze in het snikhete Bangkok tot de 3-0. Rhys Williams verspeelde de bal aan Anthony Martial, die door kon lopen naar het doel en scoorde. Na een flitsende United-aanval trof Diogo Dalot even later de paal.

Bekijk hier het debuut van Ten Hag en Malacia tegen Liverpool (4-0)

In de rust wisselde Ten Hag al zijn veldspelers, waarbij ook Malacia en Van de Beek in het veld kwamen. Klopp wisselde elk half uur zijn volledige team en liet sterspelers als Virgil van Dijk en Mohamed Salah de laatste dertig minuten meespelen.

Slotakkoord Pellistri

De tweede helft leverde weinig hoogtepunten op en stond vooral in het teken van wedstrijdritme opdoen en voor de spelers van United wennen aan de speelwijze van Ten Hag.

In onderstaande video vertelt Ten Hag over zijn debuutwedstrijd als trainer van Manchester United:

Ten Hag tevreden na winnend debuut, maar: 'Nog veel werk te doen'

Toch konden de tienduizenden Thaise fans nog eenmaal juichen. Na een door verdediger Eric Bailly opgezette counter schoot de jonge Uruguayaan Facundo Pellistri de 4-0 binnen.

United vervolgt de oefencampagne vrijdag in Australië tegen Melbourne Victory. Daarna kan Ten Hag nog verder boetseren aan zijn team in oefenpotjes met Crystal Palace, Aston Villa, Atlético Madrid en Rayo Vallecano, voordat op 7 augustus de eerste competitiewedstrijd gespeeld wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl