Martínez werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar bij Ajax
NOS Voetbal

Ten Hag en United halen Martínez, nu een van de duurste eredivisiespelers ooit

Manchester United meldt dat het een akkoord heeft bereikt met Ajax over de transfer van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger moet zelf nog wel overeenstemming bereiken met de club van Erik ten Hag, medisch gekeurd worden en een werkvisum ontvangen.

Ajax meldt dat het een transfersom van 57,37 miljoen euro ontvangt. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 67,37 miljoen. Daarmee wordt Martínez een van de grootste uitgaande transfers ooit in de eredivisie. Alleen voor Frenkie de Jong (85 miljoen euro) en Matthijs de Ligt (75 miljoen) werd ooit nog meer betaald.

Prijzenpakker bij Ajax

De 24-jarige Martínez speelde drie seizoenen bij Ajax, dat hem voor 7 miljoen euro overnam van de Argentijnse club Defensa y Justicia. In al die jaren eindigde hij met Ajax bovenaan in de eredivisie, al werd er in 2020 wegens de coronacrisis geen kampioen uitgeroepen.

Ook won Martínez onder Ten Hag, sinds deze zomer de nieuwe manager bij Manchester United, eenmaal de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Grootste uitgaande transfers Eredivisie

Frenkie de Jong 85 miljoen Van Ajax naar FC Barcelona 2019
Matthijs de Ligt 75 miljoen Van Ajax naar Juventus 2019
Lisandro Martínez 57,37 miljoen Van Ajax naar Manchester United 2022
Hirving Lozano 45 miljoen Van PSV naar Napoli 2019
Davinson Sanchez 42 miljoen Van Ajax naar Tottenham Hotspur 2017

Bij Ajax groeide Martínez uit tot Argentijns international. Hij speelde zeven interlands en won met de nationale ploeg vorig jaar de Copa América.

De voorbije dagen werd al duidelijk dat de transfer aanstaande was. Vrijdagavond verschenen er foto's van Martínez die in een privévliegtuig naar Manchester vertrok.

Derde aanwinst

Martínez is de derde aanwinst voor Ten Hag bij United. Eerder trok de Nederlandse coach Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia aan en haalde hij de Deense oud-Ajacied Christian Eriksen naar Old Trafford.

Ten Hag is voortvarend begonnen aan zijn nieuwe baan. In de eerste oefenduels boekte United ruime overwinningen. Aartsrivaal Liverpool werd in Bangkok met 4-0 geklopt en het Australische Melbourne Victory werd met 4-1 verslagen. Martínez zal zich spoedig bij zijn nieuwe teamgenoten voegen in het trainingskamp in Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl