In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

IJslandse luchtvaartmaatschappij stuurt bagagelossers mee naar Schiphol

Luchtvaartmaatschappij Icelandair stuurt de komende tijd twee eigen bagagemedewerkers mee op vluchten van IJsland naar Schiphol. De maatschappij hoopt daarmee de vluchtafhandeling op Schiphol vlotter te laten verlopen.

Door personeelstekorten bij de bagage-afhandelaren en luchtvaartbedrijven is ook achter de schermen chaos ontstaan op Schiphol. Op de luchthaven stapelen duizenden koffers en bagagestukken zich op. Ze liggen zelfs buiten.

Icelandair is vrijdag begonnen met het laten meevliegen van bagagepersoneel op de vluchten van Keflavik International Airport (KEF) naar Schiphol, schrijft NH Nieuws. Vooralsnog vliegen er deze hele week nog medewerkers mee die op de Nederlandse luchthaven de koffers van de passagiers lossen en laden.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt bij de IJslandse nieuwssite RUV '"er alles aan te willen doen om vertragingen te voorkomen". Eerder zouden ook stewards en stewardessen geholpen hebben om de bagage-afhandeling te versnellen.

Na volgende week kijkt Icelandair of het nog steeds nodig is extra medewerkers mee te sturen op vluchten naar Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl