NOS SportAangepast

Pattinama-Kerkhove laat nummer een van de wereld zweten, maar verliest wel

Pattinama-Kerkhove weert zich op Wimbledon kranig tegen nummer een van de wereld

Lesley Pattinama-Kerkhove kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van Wimbledon. De Nederlandse tennisster verloor in de tweede ronde eervol met 4-6, 6-4, 3-6 van Iga Swiatek, de nummer een van de wereld en kersvers Roland Garros-kampioene.

Pattinama-Kerkhove, de nummer 138 van de wereld en als lucky loser toegevoegd aan het hoofdtoernooi (ze won in de eerste ronde van Sonay Kartal), kon na afloop niet geloven dat ze het Swiatek zo moeilijk had gemaakt.

Beste niveau uit mijn leven

"Ik was van tevoren een beetje bang dat ik maar een paar games zou halen, omdat zij alles zo makkelijk wint. Maar ik haalde het beste niveau uit mijn leven, tegen de nummer een van de wereld", zei ze op NPO Radio 1 in Langs de Lijn En Omstreken.

"De eerste set had ik de meeste kansen, de tweede won ik heel goed en in de derde had ik aan het begin kansen. Dan baal je wel dat je verliest. Maar ik heb er enorm van genoten."

Pattinama-Kerkhove begon ijzersterk aan haar partij tegen de matig spelende Swiatek. Ze plaatste bij 1-1 de eerste break en liep vervolgens uit naar een 4-2 voorsprong, waardoor een verrassing in de eerste set in de maak leek.

Swiatek behield met enige moeite haar service in de zevende game en pakte vervolgens het initiatief. Met een forehand-winner brak ze Pattinama-Kerkhove en was de stand gelijk. De daaropvolgende twee games waren ook voor Swiatek.

Niet van de wijs

De 30-jarige Pattinama-Kerkhove liet zich door het setverlies niet van de wijs brengen. Sterker, ze plaatste een break in de zevende game en serveerde vervolgens voor een 5-3 voorsprong.

Swiatek kreeg na een dubbele fout van Pattinama-Kerkhove bij 30-30 een breekkans, maar de Nederlandse overleefde wonderwel en pakte na een onnodige fout van de Poolse alsnog de game.

Vertwijfeling bij Iga Swiatek

Bij 5-4 mocht Pattinama-Kerkhove voor de set serveren. Swiatek pakte de eerste twee punten, maar kon niet doordrukken. Bij 40-30 benutte de Zeeuwse haar eerste setpunt na een van de vele afzwaaiers van Swiatek.

In de beslissende derde set verliepen de servicegames van Swiatek makkelijker dan die van Pattinama-Kerkhove. Dat resulteerde in de vierde game in een break, met een 3-1 voorsprong voor de Poolse als gevolg.

Daarna was het verzet van de dappere Pattinama-Kerkhove gebroken en boekte Swiatek haar 37ste zege op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl