NOS SportAangepast

Ook Van de Zandschulp naar derde ronde Wimbledon; duel met Nadal lonkt

Van de Zandschulp wint op Wimbledon van trainingsmaatje Ruusuvuori

Botic van de Zandschulp heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde van Wimbledon bereikt. Na een moeizame eerste set tegen de Fin Emil Ruusuvuori kwam hij steeds beter in zijn spel: 3-6, 6-1, 6-4, 6-4. De Fransman Richard Gasquet is zijn volgende tegenstander.

Ook Tim van Rijthoven bereikte eerder al de derde ronde: het is de eerste keer sinds 2004 dat twee Nederlanders dat gelukt is.

Mogelijk treffen met Nadal

Van de Zandschulp treft bij een zege op Gasquet mogelijk tweevoudig Wimbledon-winnaar Rafael Nadal in de vierde ronde. De Spanjaard versloeg Ricardas Berankis uit Litouwen in vier sets: 6-4, 6-4, 4-6, 6-2.

Nadal neemt het nu op tegen de Italiaan Lorenzo Sonego.

EPA

Van de Zandschulp begon niet goed aan de partij tegen Ruusuvuori, met wie hij vaak samen traint en die hem onlangs op Rosmalen nog uitschakelde. Hij werd op 1-2 al gebroken en was zichtbaar ontevreden met zijn spel.

Daarna pepte Van de Zandschulp zichzelf op en toonde hij enig herstel. Genoeg om het tij in de set nog te keren was het niet.

Belangrijke game

De eerste game van de tweede set bleek een uiterst belangrijke. Van de Zandschulps eerste punten waren wederom zwak, maar hij knokte zich knap terug en kwam op 1-0. Een game later vond de hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-ranglijst (25ste) eindelijk echt zijn draai en brak hij Ruusuvuori met een lovegame.

Het gaf Van de Zandschulp vleugels, want plots liet hij Ruusuvuori alle hoeken van de baan zien. Met een flink aantal fraaie winners liep hij uit naar 5-0, om de set uiteindelijk met 6-1 te winnen.

De rally's werden daarna langer en spannender, maar Van de Zandschulp trok daarin vaak aan het langste eind. In de derde set kon Ruusuvuori het tempo lang bijbenen, maar uiteindelijk moest hij capituleren.

In de vierde en laatste set was Van de Zandschulp oppermachtig en wist hij de partij definitief te beslissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl