Blijdschap bij Sébastien Haller (Ajax)
NOS Voetbal

Dortmund en Ajax akkoord over transfer Haller: maximaal 35 miljoen

Sébastien Haller verruilt Ajax voor Borussia Dortmund. Ajax ontvangt 31 miljoen euro voor de Frans-Ivoriaanse spits. Dit bedrag kan via bonussen oplopen tot 35 miljoen euro.

Voor Haller ligt er in Dortmund een vierjarig contract klaar. Donderdag zal de international van Ivoorkust medisch gekeurd worden en zijn transfer afronden.

Topscorer

Haller werd afgelopen seizoen topscorer van de eredivisie met 21 doelpunten. Daarnaast maakte hij grote indruk in de Champions League-campagne van de Amsterdammers waarin hij elf doelpunten maakte in acht duels.

De 28-jarige Haller kwam anderhalf jaar geleden voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro over van West Ham United. Het wordt zijn tweede avontuur in de Bundesliga. Eerder kwam hij uit voor Eintracht Frankfurt (2017-2019).

Sébastian Haller viert zijn doelpunt nadat hij heeft gescoord in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League

Haller neemt bij Dortmund de plek in van de naar Manchester City vertrokken spits Erling Haaland. De Duitse club kreeg 75 miljoen euro voor de Noorse aanvaller.

Brobbey terug naar Amsterdam?

Door het vertrek van Haller zal Ajax op zoek moeten naar een nieuwe spits. De Amsterdammers richten hun pijlen op Brian Brobbey, die onder contract staat bij RB Leipzig en afgelopen seizoen op huurbasis bij Ajax speelde.

Ook is Ajax nog altijd in gesprek met Tottenham Hotspur om Steven Bergwijn naar de Johan Cruijff Arena te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl