Sébastien Haller
NOS Voetbal

Dortmund wil Haller losweken, 'maar Ajax slaat eerste bod van 33 miljoen euro af'

Borussia Dortmund heeft zijn zinnen gezet op Ajax-spits Sébastien Haller. De Duitse topclub heeft zelfs al een bod op Haller gedaan, meldt de Duitse krant Bild, die schrijven dat het eerste bod van 33 miljoen euro is afgeslagen door de Amsterdammers.

Ajax zou 38 miljoen willen hebben voor de Ivoriaans-Franse spits. Daarnaast willen de Amsterdammers ook een doorverkooppercentage afdwingen.

Dortmund is op zoek naar een vervanger voor de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland. Met de Duitser Karim Adeyemi, die overkwam van Red Bull Salzburg, werd al een nieuwe spits aangetrokken, maar Dortmund lijkt het daar niet bij te willen laten.

Topscorer van de eredivisie

Haller maakte anderhalf jaar geleden voor 22,5 miljoen euro de overstap van West Ham United naar Ajax. Daar heeft hij nog een contract tot 2025, maar dat weerhoudt Dortmund er niet van zich op de topscorer van de eredivisie te richten.

Haller maakte dit seizoen daarnaast elf doelpunten in de Champions League-campagne van Ajax, die eindigde in de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl