NOS Voetbal

PSV legt met transfervrije Benítez doelman met uitstekende statistieken vast

PSV heeft de Argentijnse doelman Walter Benítez vastgelegd. De 29-jarige Argentijn komt transfervrij over van OGC Nice, waar hij de afgelopen jaren eerste doelman was en een erg goede indruk maakte.

Benítez tekent tot de zomer van 2025 en wordt vermoedelijk eerste keeper in Eindhoven. PSV nam deze zomer afscheid van Yvon Mvogo. Met Boy Waterman werd er eerder al een nieuwe derde doelman aangetrokken. Joël Drommel is wel gebleven en zal de stand-in van Benítez worden.

PSV-coach Ruud van Nistelrooij en Walter Benítez

"Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen", zegt technisch directeur John de Jong van PSV. "Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder."

"Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok. Omdat we wisten dat zijn contract na dit seizoen afliep, hebben we de laatste maanden erg veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij openstond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt", zegt De Jong.

Uitstekende statistieken

Nice had afgelopen seizoen samen met kampioen Paris Saint-Germain de minst gepasseerde verdediging van de Ligue 1. Beide ploegen incasseerden in 38 duels slechts 36 treffers.

Ook op basis van andere statistieken presteerde de Argentijn uitstekend onder de lat bij Nice. Zijn 'expected goals ratio' (het aantal verwachte tegentreffers dat hij zou kunnen krijgen op basis van doelpogingen die hij te verwerken kreeg) was afgelopen seizoen het op een-na-hoogst van alle Europese topcompetities. Alleen José Sá van Wolverhampton Wanderers wist volgens statistici nog meer doelpunten te voorkomen.

Benítez traint vandaag voor het eerst mee bij de ploeg van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij. "Na zes seizoenen in Frankrijk was ik toe aan verandering", legt de ervaren keeper uit. "Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit."

"De ambitie van PSV spreekt me enorm aan", zegt Benítez. "PSV speelt om alle prijzen en naar zo'n uitdaging was ik op zoek. Ik heb al veel berichten van supporters ontvangen en ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar dit avontuur."

Riant jaarsalaris

Hoewel Benítez transfervrij naar PSV komt, moet de club toch een flinke financiële inspanning leveren. Naar verluidt ligt het jaarsalaris van de keeper tussen de twee en drie miljoen euro.

Van Nistelrooij begonnen als hoofdtrainer bij PSV: 'Kampioen worden hoort bij de club'

PSV heeft wat meer financiële armslag na het afscheid van grootverdiener Eran Zahavi en het aanstaande vertrek van Mario Götze, die naar verwachting op korte termijn bij Eintracht Frankfurt tekent. Zij hadden vergelijkbare salarissen als Benítez.

Drukke transferzomer

Het kan nog een drukke transferzomer worden voor PSV, dat eerder al afscheid nam van Bruma (Fenerbahçe) en Michal Sadílek (FC Twente). Philipp Max staat in de belangstelling van Union Berlin, terwijl er ook voor sterkhouders Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo internationale belangstelling is.

Het seizoen van de Brabanders begint op 30 juli met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Enkele dagen later speelt PSV in de voorronde van de Champions League. Op 9 juli wordt tegen Arminia Bielefeld de eerste oefenwedstrijd gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl