NOS Voetbal

Seizoen is amper voorbij of Twente begint als eerste club alweer met trainen

 • Orange
  Verdediger Mees Hilgers begeeft zich naar het trainingsveld
 • Orange Pictures
  FC Twente bereidt zich voor op de voorronde van de Conference League, begin augustus
 • Orange Pictures
  Trainer Ron Jans begint aan zijn derde seizoen bij Twente
 • Orange Pictures
  Trainer Jans overziet de warming-up
 • Orange Pictures
  Op zijn 35ste gaat Wout Brama nog altijd voorop bij de conditieloop
 • Orange Pictures
  Mathias Kjølø is een van de nieuwe gezichten bij Twente. Ook Sem Steijn en doelman Przemyslaw Tyton trokken naar Enschede
 • Orange Pictures
  Zuid-Afrikaans international Kamohelo Mokotjo mag zich bewijzen op de training bij Twente. De middenvelder zit zonder club en is hersteld van een zware knieblessure

Drie dagen geleden werd het voetbalseizoen 2021/22 afgesloten met Nederland-Wales (3-2) in de Nations League. En vanochtend ging het seizoen 2022/23 officieus van start. FC Twente begon als eerste eredivisieclub alweer met trainen.

In de altijd maar door denderende voetbalwereld staat de eerste officiële wedstrijd voor Twente gepland op 4 augustus in de derde voorronde van de Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans speelt volgende week zaterdag zijn eerste oefenduel tegen de amateurs van Bon Boys.

Ook andere clubs beginnen al vroeg aan de voorbereiding op het seizoen. Vanwege het WK in Qatar in november en december is de eerste speelronde van de eredivisie al gepland in het weekend van 5, 6 en 7 augustus.

Wanneer beginnen topclubs?

Go Ahead Eagles is zondag de tweede club die begint met trainen. Maandag volgen PSV en AZ. Ajax begint woensdag en Feyenoord maandag 27 juni.

AZ is de eerste club die een officiële wedstrijd speelt. Op 21 juli staat de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League op het programma. PSV speelt op 2 of 3 augustus in de derde voorronde van de Champions League.

Trainer Ron Jans zegt zich grote zorgen te maken over het drukke speelschema in het profvoetbal.

Overbelasting spelers baart FC Twente-trainer Jans veel zorgen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl