NOS Sport

Ervaren hockeycoach Oltmans vertrekt na zeer teleurstellend seizoen bij Kampong

Roelant Oltmans is niet langer trainer van Kampong. De Utrechtse hockeyclub neemt na een teleurstellend seizoen afscheid van de voormalig bondscoach van de mannen en vrouwen van Oranje. Het contract van de trainer liep nog door tot 2024.

De 67-jarige Oltmans had Kampong twee jaar onder zijn hoede. Dit seizoen eindigde de ploeg zeer teleurstellend als vijfde in de hoofdklasse, waardoor de Utrechters voor het eerst sinds 2011 de play-offs om de landstitel misliepen. De laatste vier keer stond Kampong steevast in de finale van die play-offs, met twee landstitels als gevolg.

Schat aan ervaring

Oltmans beschikt over een schat aan ervaring in het hockey, voornamelijk als bondscoach. Van 1989 tot 1993 was hij bondscoach van de vrouwen, die hij in 1990 naar de wereldtitel leidde.

Eerder maakten we deze reportage bij Kampong over de vraag wie er aan het roer stond, Roelant Oltmans of toch zijn assistent Alex Verga:

Kampong maakt zich op voor strijd om play-offs, maar wie staat er aan het roer?

Van 1993 tot en met 1998 was Oltmans bondscoach van de mannen, die onder zijn leiding olympisch goud wonnen op de Spelen van Atlanta in 1996 en wereldkampioen werden in 1998.

Tussen 2005 en 2008 was Oltmans opnieuw bondscoach van de mannen, maar op de Spelen van 2008 in Peking werd de ploeg slechts vierde. Daarvoor en daarna coachte hij onder meer Pakistan, India en Maleisië.

Oudenaller opvolger

Naar verwachting wordt Tim Oudenaller de opvolger van Oltmans. Oudenaller werkte jarenlang als jeugdcoach en assistent-trainer bij Kampong en promoveerde dit seizoen met Schaerweijde naar de hoofdklasse. De club uit Zeist meldde maandag dat de trainer "op eigen verzoek vertrekt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl