Nicolò Barella

Inter ziet Scudetto-droom bijna uiteen spatten, maar herstelt zich knap

Bij Internazionale lijkt in de strijd om de landstitel van de Serie A geen wedstrijd meer vanzelf te gaan. Na een benauwde eerste helft thuis tegen Empoli, voltooide het in de tweede helft een comeback om de Scudetto-droom in leven te houden (4-2). Inter staat weer even boven concurrent AC Milan.

Met twee punten achterstand op koploper AC Milan was het aan Inter om de druk op de stadgenoot op te voeren met een overwinning. Laat dat nou net geen vanzelfsprekendheid meer zijn afgelopen weken.

Snelle 0-2

Vorige week woensdag ging het tegen Bologna dankzij de blunderende reservedoelman Ionut Radu mis, afgelopen zondag won het nipt bij Udinese en deze vrijdagavond begon Inter dramatisch aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Empoli, de nummer veertien uit de Serie A.

Al binnen het half uur stonden de bezoekers op 0-2 door doelpunten van Andrea Pinamonti en Kristjan Asllani. Op dat moment had de VAR al een derde goal afgekeurd. De Inter-fans keken verlamd toe.

De Vrij baalt na een doelpunt van Empoli

Op het veld bleven de Inter-spelers, onder wie Stefan de Vrij en Denzel Dumfries, onverstoord aanvallen. Ze moesten wel, maar gaven daardoor veel ruimte weg achterin. Toch kwam de nummer twee uit de Serie A al voor rust op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Simone Romagnoli en een snoeiharde halfvolley van Lautaro Martinez.

Na rust ging Inter door waar het gebleven was. De verdiende 3-2 viel na ruim een uur spelen. De bal belandde ter hoogte van de penaltystip voor de voeten van Martinez en de Argentijn haalde vliegensvlug uit. Te machtig voor de sterk keepende Empoli-doelman Guglielmo Vicario. Diep in blessuretijd besliste invaller Alexis Sánchez het duel door voor open doel binnen te tikken.

AC Milan kan zondag de koppositie weer overnemen door te winnen op bezoek bij Hellas Verona. Voor in ieder geval één dag is Inter de beste club van Milaan en de beste club van Italië.

Stand in Italië

Zo'n 150 kilometer zuidelijker stond Genoa thuis voor de helse opgave het grote Juventus punten af te snoepen in de strijd tegen degradatie.

Juventus, dat vierde staat, al zeker is van Champions League-voetbal en aantrad zonder Mathijs de Ligt, speelt nergens meer om, dus dat bood kansen voor Genoa. Maar toen Paulo Dybala vlak na rust Juventus op voorsprong schoot, kwam het Serie B-spook akelig dichtbij.

Maar luttele minuten voor tijd stond oud-AZ'er Albert Gudmundsson op. De IJslander verschalkte Juve-doelman Wojciech Szczesny en schonk de degradatiekandidaat een punt. Diep in blessuretijd (90+5) bood de scheidsrechter ook nog een helpende hand: penalty. Domenico Criscito schoot de 2-1 binnen. Daardoor komt lijfsbehoud iets dichterbij.