In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

FC Emmen viert kampioenschap met rondrit en huldiging

Met de halve stad als toeschouwer heeft de kampioensselectie van FC Emmen stapvoets in een open bus door het centrum van de stad een rijtoer gemaakt. Daarna werd de selectie gehuldigd.

En zo zag de tocht van de kampioensselectie eruit:

FC Emmen viert kampioenschap met rondrit in open bus

De enige Drentse profvoetbalclub was wel toe aan een feestje. In een paar jaar tijd promoveren, het eredivisieschap prolongeren, degraderen, wéér promoveren en nu ook kampioen worden (van de Keuken Kampioen Divisie); het kan snel gaan in Emmen, schrijft RTV Drenthe.

Het wordt nog gekker voor wie zich bedenkt dat FC Emmen de 'kampioenswedstrijd' van gisteravond niet won, maar verloor. Omdat de concurrentie óók verloor, stond trainer Dick Lukkien plotseling blij verrast met de kampioensschaal in zijn handen,

Dick Lukkien toont de schaal aan de fans, bij het stadion in Emmen, vannacht

"Natuurlijk wil je het liefst niet kampioen worden na een nederlaag, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk over het gehele seizoen", zei hij vannacht tegen de ongeveer 450 fans die waren opgebleven om hem toe te juichen.

Enige smet op de feestvreugde leek het verbod van de gemeente om vanmiddag een jubelrondrit door het centrum te maken. De gemeente was bang voor gedoe. In 2009 werd amateurclub WKE, ook uit Emmen, kampioen van de zondagamateurs/hoofdklasse. De ploeg ging op de platte kar door het centrum. Daarbij zou een onveilige situatie zijn ontstaan, zei de gemeente.

Met elkaar een mooi feestje

Maar vanochtend gaf burgemeester Van Oosterhout alsnog groen licht voor een rondrit. Er zijn "aanvullende maatregelen"' genomen, de open bus mag ook door de binnenstad. "We maken er met elkaar een mooi feestje van", schrijft de burgemeester op Twitter.

Burgemeester Eric van Oosterhout: we maken er een feestje van

Trainer Lukkien is blij met de rit, en trots op zijn selectie. Maar hij kijkt ook alweer verder vooruit. Naar de bouw van een nieuw stadion bijvoorbeeld, want de Oude Meerdijk is leuk, sfeervol en immer uitverkocht. Maar het huidige stadionnetje is vooral klein. Een eredivisieclub verdient een eredivisiestadion, vindt de trainer.

Linkerrijtje in eredivisie

De plannen voor nieuwbouw liggen er, nu hoopt Lukkien dat er snel geld op tafel komt. Dan is alles mogelijk, zegt hij: "Ik wil verder bouwen aan deze club en dat kan, zo is mijn mening, als we een nieuw stadion krijgen. En wie weet kunnen we dan naar het linkerrijtje in de eredivisie."

Advertentie via Ster.nl