Djokovic verliest de finale en zijn racket in Belgrado
NOS Sport

Roeblev vloert Djokovic in Belgrado, Swiatek wint in Stuttgart vierde toernooi op rij

Andrej Roeblev heeft de finale van het ATP-toernooi van Belgrado gewonnen. De Rus vloerde in de finale de voor eigen publiek spelende Novak Djokovic met 6-4, 6-7 (4), 6-0. De nummer één van de wereld speelde zijn achtste wedstrijd van het jaar en leed al zijn derde nederlaag.

Net als in zijn laatste vijf partijen verloor de Serviër tegen Roeblev de eerste set. Voor de vijfde keer op rij wist hij de stand weer gelijk te trekken, al had hij daar wel zeven setpunten voor nodig.

Djokovic had het ogenschijnlijk fysiek zwaar. Hij sjokte over de baan en had totaal geen energie meer om er in de derde set nog een wedstrijd van te maken. De Serviër won geen enkele game meer.

Roeblev pakt de winst in Belgrado

De Poolse Iga Swiatek maakte bij het graveltoernooi in Stuttgart haar status als nummer één van de wereld waar. Ze wees in de finale de als derde geplaatste Belarussin Aryna Sabalenka met 6-2, 6-2 de kleedkamer.

Het is de vierde winst op rij voor de Poolse, ze won eerder al de toernooien van Doha, Indian Wells en Miami.

Swiatek, die de verliezend finaliste van vorig jaar in februari ook kansloos liet op het hardcourttoernooi in Doha, stond in een mum van tijd met 3-0 voor.

Sabalenka kreeg weliswaar twee kansen om terug te breken, maar liet die onbenut en leverde daarna nog eens haar opslag in. In de tweede set won Sabalenka vanaf een 2-2 stand geen enkele game meer.

Swiatek in Stuttgart

Sabalenka speelde haar eerste finale dit jaar, voor Swiatek was het al de vierde. De Poolse won ze alle vier.

Eerste WTA-titel Potapova

Anastasia Potapova heeft in Istanboel voor het eerst in haar loopbaan een WTA-titel veroverd. De 21-jarige Russin was in de finale met 6-3, 6-1 duidelijk te sterk voor landgenote Veronika Koedermetova. De afgelopen twee seizoenen kwam ze op geen enkel toernooi verder dan de kwartfinales.

Koedermetova speelde haar derde finale van 2022, maar ze wist dit jaar nog geen titel te veroveren. Tegen Potapova kwam ze nog wel op 3-1, maar daarna won ze nog maar één game.

Vreugde bij Carlos Alcaraz in Barcelona

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft het graveltoernooi in Barcelona gewonnen. De 18-jarige revelatie van het jaar versloeg in de finale zijn landgenoot Pablo Carreño Busta overtuigend in twee sets: 6-3 en 6-2. Het was al zijn derde eindzege van dit jaar. Eerder schreef Alcaraz het internationale toernooi van Rio de Janeiro en het masterstoernooi in Miami op zijn naam.

Door zijn zege klimt Alcaraz naar een plek bij de eerste tien van de wereldranglijst. Hij is de jongste speler die de top10 van de mondiale ranking bereikt sinds Rafael Nadal in 2005. Zijn illustere landgenoot deed dat destijds ook na het winnen van het toernooi in Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl