NOS Sport

Verstappen al twee keer uitgevallen, maar: 'Red Bull gaat probleem echt wel tackelen'

Van Amersfoort over uitvallen Verstappen: 'Domme pech nooit uit te sluiten'

Wereldkampioen Max Verstappen viel dit seizoen al twee keer uit in drie races. Beide keren viel de auto stil en leek er een probleem te zijn met de benzinetoevoer.

Frits van Amersfoort is teambaas bij het Formule 2-team Van Amersfoort Racing en was ooit teambaas van Max Verstappen. Hij heeft er vertrouwen in dat het op korte termijn goed komt: "Ik ken Red Bull als een stel ongelooflijk professionele mensen."

Problemen in de brandstoftoevoer

Het probleem ligt volgens Van Amersfoort in de pomp die benzine naar de motor pompt. "De brandstof moet vanuit de tank naar de motor toe met een pomp. Als dat door een mechanische fout of verkeerde fabricage de geest geeft, dan sta je stil. Dat is bij een normale auto ook zo...", aldus Van Amersfoort.

Verstappen baalt na het uitvallen in de Grand Prix van Australië 2022

"Op dat moment praat je in de racesport over brandstoftoevoerproblemen. Dat heeft al gauw met de pomp te maken."

Het klinkt simpel, toch kan het bij zo'n groot team als Red Bull ook gewoon mis gaan. "Ondanks dat het een miljoenenbusiness is, én dat er veel intelligente mensen mee bezig zijn, is domme pech nooit uit te sluiten. Je kan testen, testen, testen, dan blijft het allemaal werken, en op het belangrijkste moment geeft iets de geest."

Frits van Amersfoort (links) met Max Verstappen

Van Amersfoort heeft ondanks de vroege tegenvallers vertrouwen in de komende races van Verstappen: "Ik denk dat zijn auto in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes grondig onder de microscoop gaat, voor die naar Imola voor de volgende race in Italië getransporteerd wordt. Die gaan het probleem echt wel tackelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl