Voetballer Stefan de Vrij tijdens een training
NOS Nieuws

Wekdienst 6/4: NAVO-overleg over wapens Oekraïne • Uitspraak zaak-Stefan de Vrij

Goedemorgen! De NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken overleggen in Brussel over de oorlog in Oekraïne. En de rechtbank in Amsterdam doet uitspraak in de zaak die topvoetballer Stefan de Vrij heeft aangespannen tegen zijn voormalige management.

Eerst het weer: het wordt opnieuw bewolkt en vanuit het westen volgt regen. Er waait een stevige zuidwestenwind, die aan zee soms hard is (kracht 7). Het wordt maximaal 11 tot 13 graden. Tegen het eind van de middag kan in het noordwesten de zon af en toe doorbreken.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken overleggen in Brussel over de situatie in Oekraïne. Er wordt onder meer gesproken over het leveren van meer wapens aan Oekraïne. Dan gaat het bijvoorbeeld om Javelins en andere antitankwapens, zei NAVO-topman Stoltenberg gisteren.
  • De VS maakt bekend welke nieuwe sancties het land tegen Rusland instelt. De strafmaatregelen worden onder meer ingesteld tegen overheidsfunctionarissen en hun familie en tegen staatsbedrijven.
  • Het Waterschap Limburg test alternatieven voor zandzakken uit om bij overstromingen in te zetten, zoals kunststof bakken die met water worden gevuld.
  • De rechtbank in Amsterdam doet rond 10.00 uur schriftelijk uitspraak in de zaak die topvoetballer Stefan de Vrij heeft aangespannen tegen zijn voormalige management. De voetballer eist zo'n 10 miljoen euro van de Sports Entertainment Group (SEG). Lees hier meer over de rechtszaak.

Wat heb je gemist?

Russische militairen hebben in het Oekraïense dorp Stary Bykiv burgers geëxecuteerd, zeggen inwoners van de plaats tegen Nieuwsuur-verslaggever Gert-Jan Dennekamp. Hij bezocht het dorp op het moment dat de inwoners hun doden moesten opgraven voor onderzoek.

De lichamen hadden dagen op straat gelegen, vertelden de inwoners. Ze durfden de doden niet te begraven, omdat ze naar eigen zeggen bang waren om te worden neergeschoten. Na acht dagen zouden ze toestemming hebben gekregen om de lichamen weg te halen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Nederlandse literatuur zijn ontelbaar veel zinnen gewijd aan de liefde, maar nu is bekend welke de beste is. Althans volgens de deelnemers aan een peiling van Stichting CPNB, Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De zin komt uit het boek Een schitterend gebrek van Arthur Japin, dat in 2003 uitkwam:

Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.

Auteur Arthur Japin

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl