NOS Sport

Jansen bezorgt SCHC fraaie zege bij ongeslagen koploper Den Bosch

Jansen bezorgt SCHC fraaie zege bij ongeslagen koploper Den Bosch

De hockeysters van SCHC hebben Den Bosch, de koploper in de hoofdklasse, van z'n ongeslagen status beroofd. De achtervolger uit Bilthoven won de topper bij de Brabanders, die 21 competitiewedstrijden op rij ongeslagen waren, met 1-0.

De eerste kans aan de Oosterplas was voor SCHC. Knap door de lucht aangespeeld door Yibbi Jansen sloeg Ginella Zerbo hard tegen de paal. In het tweede kwart mochten de fel spelende gasten, die deze competitie tot nu toe zes keer gelijkspeelden en daardoor acht verliespunten meer hebben dan de titelhouder, vijf keer aanleggen voor een strafcorner, maar de sleeppush van topscorer Jansen werd telkens door een Bossche speelster geneutraliseerd.

Kansen Den Bosch

Pas kort voor rust wist het vastgezette Den Bosch er enkele keren gevaarlijk uit te komen. SCHC-keepster Alexandra Heerbaart moest er bij de tweede Brabantse corner aan te pas komen om Frédérique Matla van scoren te houden en Emma Reijnen kwam even later een stapje tekort om een harde voorzet van Margot van Geffen binnen te lopen.

De strafcorner van SCHC-speelster Yibbi Jansen is onschadelijk gemaakt

Den Bosch trok de dominerende lijn door naar het derde kwart, maar dat leverde niet meer op dan een kans voor Maartje Krekelaar die de bal over het doel van Stichtsche joeg.

Jansen slaat toe

Een kwartier voor tijd werd de patstelling dan toch doorbroken, maar niet door de thuisploeg. Jansen had eindelijk succes met haar strafcorner. Met haar 22ste treffer van het seizoen kwam ze weer een stukje dichter bij het clubrecord dat sinds het seizoen 2018/2019 met 24 doelpunten op naam van Zerbo staat.

Den Bosch sloeg bijna meteen terug, maar weer stond Heerbaart paraat bij een strafcorner. Die kwam deze keer van de stick van Rosa Fernig. Geen gelijkmaker dus, maar wel het begin van een slotoffensief. Zowel Joosje Burg als Fernig zagen hun inzet gekeerd worden door Heerbaart.

SCHC, dat voor het eerst sinds 2007 weer eens in de Den Bosch won, staat nu op acht punten van de koploper. De nummer twee op de ranglijst heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand in de hoofdklasse bij de vrouwen:

  • NOS
    Stand Hoofdklasse dames
  • NOS
    Uitslagen hoofdklasse vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl