Zelensky speech

Vanavond op tv: Zelensky spreekt tot Israël • Zuiveringen door Poetin • Abortusregels onder de loep

Zelensky spreekt voor de Israëlische Knesset

Tijdens videoverbindingen heeft de Oekraïense president Zelensky sinds de invasie op 24 februari al tot verschillende buitenlandse parlementen gesproken, waaronder het Amerikaanse Congres, het Britse Lagerhuis en de Duitse Bondsdag. Vandaag spreekt hij voor de Israëlische Knesset. Israël weigert sancties tegen Rusland in te voeren.

Volg voor het laatste nieuws over de oorlog in Oekraïne het liveblog.

De kritiek van Zelensky op Israël

De zuiveringen van Poetin

Volgens de Russische president Vladimir Poetin is het tijd voor een de "zelfreiniging" van de Russische maatschappij. Er zijn zwarte lijsten met namen van hooggeplaatste Russen die het veld moeten ruimen. Hij spreekt van de "vijfde colonne van verraders" en heeft zuiveringen aangekondigd en inmiddels hoge militairen ontslagen. We spreken met de Russische onderzoeksjournalist Andrei Soldatov, expert op het gebied van de veiligheidsdiensten.

Poetins zuiveringen

De Nederlandse abortuspraktijk

Er zijn zwangere vrouwen die abortus vragen omdat ze geen kind willen. Er zijn ook vrouwen die graag een kind willen maar een abortus vragen omdat de baby in hun buik zwaar gehandicapt blijkt te zijn. In bijna alle Europese landen is dat een groot verschil. In Nederland niet. In ons land is elke arts strafbaar die een abortus uitvoert bij een baby van 24 weken of ouder. Het onderzoeksinstituut ZonMw heeft in opdracht van de minister van Volksgezondheid onderzocht hoe deze regeling in de praktijk werkt.

Hoe is de Nederlandse abortuspraktijk?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl