Kylian Mbappé
NOS Voetbal

'Mbappé tekent komende week bij Real: 25 miljoen netto plus 60-80 miljoen tekengeld'

Kylian Mbappé zet komende week zijn handtekening onder een contract bij Real Madrid. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Spaanse sportkrant Marca.

De Franse aanvaller, die in de zomer transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, gaat jaarlijks 25 miljoen euro netto verdienen in Madrid. Hij zou 60 tot 80 miljoen euro ontvangen als tekenbonus, omdat Real geen transfersom hoeft te betalen.

Droomclub

Het contract van de 23-jarige sterspeler in Parijs loopt in de zomer af. Mbappé weigerde om die verbintenis te verlengen. Sinds 1 januari mag hij officieel met andere clubs praten. Mbappé heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Real Madrid zijn droomclub is. Vorig jaar ging een overstap niet door, tot verdriet van de Fransman.

Mbappé verhuisde in 2017 van AS Monaco naar PSG voor maar liefst 180 miljoen euro.

Kylian Mbappé viert zijn treffer tegen Real Madrid

De aanvaller bezorgde Paris Saint-Germain drie weken geleden in eigen stadion een overwinning op Real Madrid in de achtste finales van de Champions League (1-0) en hij opende woensdag tijdens de return in Madrid ook de score. Dankzij drie doelpunten van Karim Benzema ging de Spaanse club echter door naar de kwartfinales.

Volgens Marca willen de betrokken partijen de overstap van Mbappé pas aan het einde van het seizoen officieel bekendmaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl