Reuters Connect
NOS Voetbal

Benzema is held van Madrid na late hattrick, sterren van PSG uitgeschakeld

Real Madrid heeft zich ten koste van Paris Saint-Germain geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In een enerverend duel in Madrid boog de Spaanse koploper een 0-1 achterstand in de tweede helft om in een 3-1 overwinning, dankzij een zuivere hattrick van Karim Benzema.

In een sfeervol Santiago Bernabéu, waar supporters met een spandoek met de tekst somos los reyes de Europa ('wij zijn de koningen van Europa') nog maar eens de rijke Champions League-historie van de Spaanse thuisclub benadrukten, moest Real na de heenwedstrijd een 1-0 nederlaag goedmaken.

Hoofdrol

In aanloop naar de wedstrijd was de hoofdrol nog niet weggelegd voor Benzema, maar voor Kylian Mbappé. De aanvaller, die drie weken geleden in Parijs de winnende maakte en wiens contract dit jaar afloopt, flirt al jaren met Real Madrid.

Nadat het Franse wonderkind maandag tijdens de training een trap op zijn voet had gekregen, was het echter twijfelachtig of hij zou kunnen spelen.

AFP
Danny Makkelie leidde de kraker tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain

Uiteindelijk verscheen de Franse koploper 'gewoon' met supertrio Mbappé, Neymar en Lionel Messi aan de aftrap. Georginio Wijnaldum en Xavi Simons moesten genoegen nemen met een plek op de bank, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistenten de enige Nederlanders op het veld in Santiago Bernabéu waren.

Spaanse furie

Real Madrid begon furieus aan het duel en kreeg meteen twee halve kansen. De Franse sterrenformatie moest in de eerste tien minuten even vrezen om onder de voet gelopen te worden, maar in de eerste de beste tegenstoot kwam Mbappé in een goede schietpositie. Hij stuitte echter op de uitgestrekte Thibaut Courtois.

Ook op de tweede inzet van de gevaarlijke Fransman redde de Belgische doelman, maar langzaamaan kreeg PSG meer overwicht op het veld én meer kansen. Messi wipte de bal na een fraaie dubbele een-twee met Neymar net voorlangs, waarna een treffer van Mbappé werd afgekeurd omdat assistent-scheidsrechter Jan de Vries buitenspel had geconstateerd.

Even later kon de 23-jarige ster toch juichen. Neymar stuurde Mbappé de diepte in, waarna de Fransman de bal hard in de benedenhoek ramde en de ruststand op 0-1 bepaalde. Real was toen nog niet verder gekomen dan twee kansjes voor Benzema.

AFP
Mbappé en Neymar vieren de openingstreffer

Vlak na rust leek Mbappé de thuisploeg met een schitterende lichaamsschijnbeweging definitief de das om te doen, maar ook die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Daarna werd alles anders. Een half uur voor tijd bracht het feller spelende Real de spanning weer terug in de wedstrijd na een flinke fout van PSG-doelman Gianluigi Donnarumma, die veel te traag omging met een terugspeelbal terwijl hij onder druk werd gezet door Benzema. De Fransman kreeg de bal daarna zelf voor zijn voeten en schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

Rammelende verdediging

De Madrilenen roken weer volop mogelijkheden, terwijl de Parijse verdediging rammelde. Een kwartier voor tijd stond Luka Modric met een heerlijk steekpassje aan de basis van de 2-1, die vakkundig werd binnengeschoten door Benzema via het been van Marquinhos.

Bij de 3-1, vijftien seconden na de aftrap na de 2-1, profiteerde Benzema weer van onnodig balverlies van Paris Saint-Germain. Vinicius pikte de bal op, trok hem terug en de 34-jarige Fransman prikte hem in de hoek.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl