Luka Modric (l) viert zijn goal, achter hem David Alaba

Real kent probleemloze aanloop naar Champions League-kraker tegen PSG

Op weg naar de return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League heeft Real Madrid een probleemloze avond beleefd in LaLiga. De Koninklijke won met 4-1 van Real Sociedad. De score had in Bernabéu veel hoger kunnen uitvallen, maar Real miste meerdere kansen en zag twee goals afgekeurd worden.

Al vier competitieduels hadden de Madrilenen geen tegentreffer hoeven slikken, maar na tien minuten keek Real tegen een achterstand aan. Dani Carjaval ging op de voet van David Silva staan en Mikel Oyarzabal benutte de penalty.

Stormloop

Wat volgde was een stormloop van Real, een reeks kansen en drie doelpunten. De eerste, van Karim Benzema, werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar de pegels met de linkervoet van Eduardo Camavinga en Luka Modric waren binnen vijf minuten voor rust goed voor 2-1.

Luka Modric viert zijn goal

Benzema zag in de tweede helft weer een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel van Rodrygo, maar hij verzilverde wel een strafschop. De 4-1 was van invaller Marco Asensio die op maat werd bediend door Carvajal.

Gat van acht punten

Door de zege bracht Real het gat met naaste belager Sevilla in LaLiga op acht punten. Sevilla beging vrijdag een misstap. Bij Deportivo Alavés werd het 0-0. Het was de vierde keer op rij dat Sevilla in een uitwedstrijd in LaLiga punten liet liggen. Nummer vier FC Barcelona gaat zondag op bezoek bij Elche CF.

Woensdag wacht voor Real een nieuwe uitdaging in de Champions League. De ploeg van coach Carlo Ancelotti moet de 1-0 nederlaag van de heenwedstrijd zien goed te maken.