Karim Benzema viert zijn doelpunt tegen Rayo Vallecano

Real Madrid boekt moeizame overwinning op stadgenoot Rayo Vallecano

Rayo Vallecano - Real Madrid was een wedstrijd waarin voornamelijk de doelmannen uitblonken. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois hield de hele wedstrijd zijn doel schoon, Rayo Vallecano-doelman Luca Zidane, zoon van Zinédine Zidane, kreeg in de 83ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd om z'n oren.

Real Madrid kwam voor het achtste duel op rij (in alle competities) niet tot scoren voor de rust. De Koninklijke liet weinig zien en als het wat creëerde, vond het keeper Zidane op z'n weg. Casemiro dacht in de eerste helft te kunnen juichen, maar de middenvelder van de Madrilenen stond buitenspel bij zijn aanname, waardoor de goal werd afgekeurd door de VAR.

In de tweede helft blonk ook de andere doelman uit. Courtois hield de nul door knap te redden op een kopbal van Mario Suárez en een inzet van Álvaro García.

Toen Vallecano begon te geloven in een punt, maakte Real Madrid alsnog het winnende doelpunt. Vinícius Júnior, die eerder al een schot van dichtbij ternauwernood tot corner verwerkt zag worden, legde de bal af op de vrijstaande Karim Benzema. De aanvoerder van Real Madrid faalde niet in zijn afronding en bezorgde zijn ploeg een 1-0 overwinning.

Ünal in topvorm bij Getafe

Bij Getafe is Enes Ünal in bloedvorm. De oud-topscorer van FC Twente behoedde zijn club tegen Álaves met twee doelpunten voor een nederlaag (2-2). De teller van de Turkse spits staat op acht in 2022, alleen Robert Lewandowski (Bayern München) maakte in de top-5 competities meer doelpunten dit kalenderjaar.

Atlético Madrid was in de 26ste speelronde van La Liga met 2-0 te sterk voor Celta de Vigo. Renan Lodi nam beide treffers voor zijn rekening. Bij de 1-0 verraste de Braziliaan de doelman van Celta in de korte hoek. Bij de 2-0 was hij het eindstation van een geslaagde aanval, die hij met een hard en laag schot feilloos afrondde.