Real Madrid-aanvoerder Karim Benzema stond in de spits tegen Alavés

Real Madrid herpakt zich tegen laagvlieger Alavés van Champions League-dreun

Real Madrid heeft zich opgericht na de 1-0 nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain van afgelopen dinsdag. In de Spaanse competitie werd thuis tegen degradatiekandidaat Deportivo Alavés met 3-0 gewonnen.

Op voorhand leek het een makkelijke avond te worden voor Real Madrid. Laagvlieger Deportivo Alavés is de minst scorende ploeg in Spanje: de Basken hebben in 24 wedstrijden maar 19 keer gescoord, en mede daardoor ook slechts vijf keer gewonnen.

De wedstrijd begon stug voor Real Madrid. Met name rechtsbuiten Marco Asensio grosseerde in balverlies, zagen ook zijn peperdure concurrenten Gareth Bale en Eden Hazard vanaf de bank. Vlak voor rust werd Real iets sterker, maar het bleef bij afstandsschoten van Luka Modric en Federico Valverde.

Goal á la Robben

Vlak na rust kreeg Real de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Vinícius Júnior speelde twee man uit en schoot van dichtbij op Alavés-doelman Fernando Pacheco. Karim Benzema leek te scoren in de rebound, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Real bleef komen. De man die de eerste helft nog opviel door balverlies, Asensio, kwam in de 62ste minuut naar binnen en krulde de bal, als Arjen Robben in zijn beste dagen, met links in de verre hoek: 1-0.

Marco Asensio maakte de 1-0 tegen Alavés

Vlak daarvoor had Alavés na een te korte terugspeelbal eigenlijk op voorsprong moeten komen. De net ingevallen Pere Pons miste hopeloos, waarna Real in de tegenaanval scoorde. Alavés leek dan ook van slag en creëerde weinig meer.

Real des te meer. Zo schoot Benzema op de paal. En tien minuten voor tijd was hij de aangever bij de 2-0 van Vinícius Júnior. Vlak voor tijd kreeg Real ook nog een penalty. Benzema benutte het buitenkansje, voor de topscorer van de Spaanse competitie is het alweer zijn achttiende doelpunt van het seizoen.

Dankzij de overwinning heeft koploper Real zeven punten voorsprong op nummer twee Sevilla, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Sevilla komt morgen nog in actie tegen Espanyol.