Spelers van Paris Saint-Germain komen verhaal halen bij scheidsrechter Danny Makkelie
NOS Voetbal

PSG-voorzitter haalt verhaal bij Makkelie, ook Pochettino boos: 'Echt grote fout'

Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino heeft scheidsrechter Danny Makkelie de schuld gegeven van de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid in de Champions League.

Volgens de Argentijnse trainer had Makkelie de gelijkmaker van Karim Benzema moeten afkeuren na een overtreding op Paris Saint-Germain-keeper Gianluigi Donnarumma.

"Dat gebeurde niet en dat veranderde alles", vertelde Pochettino na afloop op de persconferentie. "Hierdoor raakten we de controle over de wedstrijd kwijt. Ik kan niet begrijpen waarom hij niet floot en ik vergeef het hem ook niet. Het was echt een grote fout."

Bekijk hieronder de reactie van Mauricio Pochettino op de persconferentie.

PSG-trainer Pochettino boos op Makkelie: 'Klap in ons gezicht'

Het doelpunt van Benzema kwam tot stand na een zeldzaam foutje van de Italiaanse doelman. Donnarumma aarzelde te lang met uitschieten, kreeg een duwtje van Benzema en speelde de bal zo in de voeten bij Vinicius. De Braziliaanse aanvaller bediende Benzema en die schoot de 1-1 in het doel.

"Op z'n minst had Makkelie de videoscheidsrechter om advies kunnen vragen", aldus Pochettino. "Ook dat is volgens mij niet gebeurd. Mijn spelers zijn door deze blunder van slag geraakt en verloren vervolgens de wedstrijd. Daarbij geef ik ook toe dat wij vervolgens fouten hebben gemaakt."

Scheidsrechter Danny Makkelie (r) in gesprek met Paris Saint-Germain-speler Lionel Messi

Het verlies van Paris Saint-Germain viel ook voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zwaar. Volgens Spaanse media zou de zakenman uit Qatar na afloop woedend richting de kleedkamer van de scheidsrechters zijn gelopen. Dat baseren de Spaanse kranten AS en Marca op het arbitragerapport. Ook zou een medewerker van Real Madrid, die het tafereel filmde met een mobiele telefoon, zijn bedreigd door Al-Khelaïfi.

Straf voor Al-Khelaïfi?

Zijn gedrag komt hem mogelijk op een straf te staan van de Europese voetbalbond UEFA. De Qatarese-voorzitter van Paris Saint-Germain zit namelijk ook in het bestuur van de UEFA, als voorzitter van de ECA, de associatie van Europese voetbalclubs.

Al-Khelaïfi is al ruim tien jaar eigenaar van Paris Saint-Germain en wil met de club dolgraag een keer de Champions League winnen. Hij stak al honderden miljoenen in de club, maar ondanks de aanwezigheid van sterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé waren de achtste finales dit seizoen het eindstation.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl