Koopmeiners na een goal tegen Sampdoria

Scorende Koopmeiners blinkt uit bij zege Atalanta op Sampdoria

Voor de Nederlandse voetbalvolger blijft het een vreemd gezicht: een diep spelende Teun Koopmeiners die voortdurend in de spits opduikt. Toch vergaat het hem bij Atalanta uitstekend in die rol. Tegen Sampdoria scoorde hij maandag twee keer.

Atalanta was veel sterker dan Sampdoria en de 4-0 eindstand was nog een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Naast de jarige Koopmeiners, hij werd 24 jaar, stonden ook rechtsback Hans Hateboer en controleur Marten de Roon in de basis bij de thuisploeg.

Frivole Koopmeiners

Sampdoria werd vanaf de eerste minuut overrompeld. De openingstreffer viel dan ook al na zes minuten. Hateboer gaf de assist op Mario Pasalic.

De 2-0 kwam van Koopmeiners, die de bal veroverde, terugkreeg en in de goal schoof. In de fase na zijn goal liet de voormalig speler van AZ zien waarom men in Bergamo zo blij met hem is. Koopmeiners combineerde erop los en was bij veel gevaar (in)direct betrokken.

De stand in de Serie A

Dat hij een half uur voor tijd een tweede doelpunt maakte, kwam Koopmeiners dan ook toe. De Rus Aleksej Mirantsjoek maakte in de slotfase de 4-0. Hij vierde zijn fraaie doelpunt ingetogen.

Atalanta had de drie punten overigens hard nodig, want concurrent Juventus won zondag van Empoli. De Oude Dame staat met een wedstrijd meer gespeeld nog drie punten voor. Juventus staat vierde, een plek die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League.