Roeslan Malinovski is international van Oekraïne
NOS Voetbal

Malinovski wijst Atalanta de weg en toont boodschap: 'No war in Ukraine'

De Oekraïner Roeslan Malinovski heeft Atalanta Bergamo met twee goals de weg gewezen naar de achtste finales van de Europa League. De Italianen wonnen in de tussenronde met 3-0 bij het Griekse Olympiakos. Vorige week zegevierde Atalanta al met 2-1.

Na de openingstreffer van Joakim Maehle vlak voor rust (assist Marten de Roon) eiste Malinovski de hoofdrol voor zich op. Halverwege de tweede helft zette hij de 0-2 op het bord, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Teun Koopmeiners.

Na zijn doelpunt toonde Malinovksi een boodschap op zijn ondershirt: "No war in Ukraine", oftewel geen oorlog in Oekraïne. Uiteraard verwijzend naar de Russische invasie in zijn geboorteland. Enkele minuten later maakte de aanvallende middenvelder zijn tweede treffer van de avond.

Zenit uitgeschakeld

De enige Russische ploeg die vanavond in actie kwam, Zenit Sint-Petersburg, werd uitgeschakeld door Real Betis. In Sevilla keurde de VAR twee Russische doelpunten af, waaronder één in de slotminuut. Het duel eindigde in 0-0, waardoor de Spanjaarden zich dankzij de 3-2 overwinning van vorige week kunnen opmaken voor de achtste finales in de Europa League.

Bij Zenit verscheen de Oekraïense verdediger Jaroslav Rakitskiy niet aan de aftrap. Hij sprak zich eerder op de dag op social media uit tegen de invasie van zijn thuisland.

Ook FC Barcelona, Rangers, Braga, FC Porto, Sevilla en RB Leipzig plaatsten zich voor de achtste finales door respectievelijk Napoli, Borussia Dortmund, FC Sheriff Tiraspol, Lazio, Dinamo Zagreb en Real Sociedad uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl