PSV laat duel met Sparta pas kantelen na rode kaart Verschueren

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - PSV

PSV blijft na zijn derde eredivisiezege op rij in het spoor van koploper Ajax. In Rotterdam had het lange tijd moeite met laagvlieger Sparta, maar een 1-0 achterstand werd na een rode kaart voor Arno Verschueren weggewerkt: 1-2.

Verschueren maakte na 54 minuten een tackle van achteren op Eran Zahavi en moest die onnodige actie bekopen met een veldverwijzing. Tot dat moment had Sparta zijn zaakjes goed op orde, maar met tien man veranderde dat.

Thy meest productieve Duitser

Voor rust opende Lennart Thy de score, nadat PSV had geschutterd in de opbouw. Ibrahim Sangaré leverde de bal in, waarna Vito van Crooij de spits bediende.

Met zijn 39ste eredivisiegoal werd Thy de meest productieve Duitser in de historie van de competitie. Hij passeerde Helmut Rahn (38).

Lennart Thy scoort voor Sparta

PSV liet bar weinig zien voor rust, al kreeg het wel een aantal kansen. Zahavi had tot twee keer toe het vizier niet op scherp staan en op slag van rust hielp Mario Götze bij de tweede paal een mogelijkheid om zeep. Zijn inzet ging over.

Na de rode prent voor Verschueren veranderde het beeld van de wedstrijd. Sparta werd gedwongen tot tegenhouden, omdat PSV het initiatief pakte. Dat leverde rap resultaat op. Mauro Júnior knalde via de onderkant van de lat schitterend raak.

Mauro Junior kunnen ze bij PSV zelfs in het doel zetten: 'Als ik maar speel'

Daarmee was het nog niet gedaan, want de ingevallen Ritsu Doan passeerde halverwege de tweede helft Sparta-doelman Maduka Okoye. De Japanner kreeg de bal voor zijn voeten na een gesmoord schot van Noni Madueke.

In de slotfase nam Sparta in de jacht op de gelijkmaker logischerwijs risico's. Van Crooij kreeg nog een kopkans, maar kon te weinig kracht zetten. PSV wankelde, maar hield stand en blijft in het spoor van Ajax. Bovendien werd het gat met Feyenoord, dat verloor bij AZ, vergroot.