Erick Gutierrez (links) en Mauro Junior
NOS Voetbal

PSV in Conference League gekoppeld aan Kopenhagen, Mourinho naar Arnhem

De vier Nederlandse clubs die nog in de Conference League zitten, weten wie hun tegenstander wordt in de achtste finales.

Vitesse en PSV beginnen met een thuiswedstrijd. De Arnhemmers zijn gekoppeld aan AS Roma, de club van trainer José Mourinho en oud-Feyenoorder Rick Karsdorp. PSV krijgt te maken met FC Kopenhagen. Bij de Deense club staat onder anderen Kevin Diks onder contract. De Nederlander begon zijn carrière bij Vitesse en kwam via onder meer Fiorentina in Denemarken terecht.

Spelers van Vitesse vieren een doelpunt tegen Rapid Wien

AZ en Feyenoord, die beide groepswinnaar werden in de eerste ronde, starten de knock-outfase met een uitwedstrijd. De Alkmaarders treffen het Noorse FK Bodø/Glimt. Het is de derde keer dat AZ gekoppeld werd aan een Noorse tegenstander. In 1981 werd IK Start twee keer verslagen en in 2011 werd Aalesunds uitgeschakeld.

Bodo/Glimt werd vorig seizoen kampioen van Noorwegen. Het nieuwe seizoen moet nog beginnen. Bij de Noorse ploeg staat één Nederlander onder contract, doelman Joshua Smits.

Feyenoord gaat op bezoek bij het Servische Partizan Belgrado, de koploper van de Servische competitie. Feyenoord-trainer Arne Slot speelde in 2019 met AZ wel al twee keer tegen de club van Queensy Menig. Beide keren werd het toen 2-2.

De overige duels in de achtste finales zijn: Olympique Marseille-FC Basel, Leicester City-Stade Rennais, PAOK-KAA Gent en Slavia Praag-LASK.

De wedstrijden worden op 10 en 17 maart afgewerkt. De finale staat voor 25 mei op het programma in het Albanese hoofdstad Tirana.

Er werd ook geloot voor de achtste finales van de Europa League. Met Atalanta-Bayer Leverkusen en FC Porto-Olympique Lyonnais leverde dat twee aardige affiches op.

Het Schotse Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst, die in de vorige ronde met zijn club verantwoordelijk was voor de eliminatie van Borussia Dortmund, lootte het Servische Rode Ster Belgrado.

Spartak Moskou op neutraal terrein

Het Russische Spartak Moskou is gekoppeld aan RB Leipzig. Vanwege de oorlog in Oekraïne besloot de UEFA eerder al dat de club van Quincy Promes de return op neutraal terrein moet spelen.

De wedstrijden worden gespeeld op 9, 10 en 17 maart.

Loting achtste finales Europa League

Rangers (Sch) Rode Ster Belgrado (Ser)
Braga (Por) AS Monaco (Fra)
FC Porto (Por) Olympique Lyonnais (Fra)
Atalanta (Ita) Bayer Leverkusen (Dui)
Sevilla (Spa) West Ham United (Eng)
FC Barcelona (Spa) Galatasaray (Tur)
RB Leipzig (Dui) Spartak Moskou (Rus)
Real Betis (Spa) Eintracht Frankfurt (Dui)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl