NOS Nieuws

Wekdienst 27/2: Demonstraties tegen oorlog in Oekraïne • Start van motorsportseizoen

Goedemorgen! Op verschillende plekken in het land gaan demonstraten de straat op om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het motorsportseizoen begint vandaag met de MXGP.

Eerst het weer: het wordt zonnig. De temperatuur loopt op naar 9 of 10 graden, daarbij staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. Ook morgen is het vrij zonnig. Na een koude nacht wordt het zo'n 11 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je een overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam en Groningen gaan mensen de straat op om te demonstreren tegen de oorlog in Oekraïne. Ook in Heerlen en Den Haag zijn protesten gepland.
  • De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft een buitengewone zitting van de Bondsdag aangevraagd, waarin de Russische aanval op Oekraïne wordt besproken.
  • De uitgestelde start van het motorsportseizoen begint vandaag met de MXGP. De NOS streamt de twee manches om 14.15 uur en 17.10 uur. De Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings doet niet mee omdat hij nog steeds geblesseerd is.
  • De ijshockey bekerfinale tussen Heerenveen en Den Haag wordt vandaag gespeeld. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur te volgen op NPO 1, de NOS-app en op NOS.nl.

Wat heb je gemist?

Oekraïne heeft opnieuw een onrustige nacht achter de rug. Russische militairen zijn de stad Charkov binnengetrokken, bij olie- en gasinstallaties woeden branden en er wordt gevochten om een vliegbasis ten zuiden van Kiev. Een overzicht van de gebeurtenissen in de nacht en de vroege ochtend vind je hier; voor het laatste nieuws kun je ons liveblog volgen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op de Duitse grens bij Oldenzaal delen vrijwilligers hulppakketten uit aan Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Ze kunnen niet bij hun bankrekening, niet terug naar Oekraïne en maken zich grote zorgen. In de pakketten zitten onder meer broden, water en sinaasappels. Ook worden maaltijden uitgedeeld met bijvoorbeeld pasta.

Vrijwilligers delen hulppakketten uit aan Oekraïense vrachtwagenchauffeurs

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl