Max Verstappen in Barcelona
NOS Sport

Verstappen tevreden na eerste testweek in Barcelona: 'Echt genoten van rijden met RB18'

De eerste testweek voor de Formule 1-teams in Barcelona zit erop. In Catalonië probeerden de renstallen sinds woensdag hun wagens uit voor het nieuwe seizoen. De Formule 1-auto's zijn deze winter namelijk flink veranderd vanwege nieuwe technische richtlijnen.

Max Verstappen kijkt met tevredenheid terug. "Alles werkte goed tijdens de tests. De auto voelde goed aan. Vanochtend werden de tests vaak onderbroken door een aantal rode vlaggen, zodat we niet ons geplande programma konden voltooien."

Wereldkampioen Verstappen kwam in een rommelige ochtendsessie met vijf rode vlaggen tot 59 ronden. In de middag reed zijn Mexicaanse teamgenoot bij Red Bull, Sergio Pérez, naar de derde tijd van de dag achter de Mercedessen.

Verstappen: "De auto rijdt soepel, dat is positief. Ik let nog niet op de rondetijden, daar ga ik naar kijken als we tijdens het eerste weekend Q3 in Bahrein ingaan. Ik concentreer me gewoon op het rijden van veel ronden en het vastleggen van elk aspect van de auto."

'Mooie stabiele balans'

"Ik heb deze week echt genoten van het rijden met de RB18, hij heeft een mooie stabiele balans. Ik vind hem er ook cool uitzien. Ik denk dat het achtervolgen van je voorganger in deze auto's een beetje gemakkelijker is. Natuurlijk zullen we niet weten of het echt een verandering is tot race één wanneer iedereen op dezelfde banden en brandstof rijdt, maar mijn eerste gedachten zijn dat ik denk dat het een stap vooruit is."

Max Verstappen van Red Bull Racing in de RB18 tijdens de derde en laatste testdag op het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya

De eerste Grand Prix van het seizoen vindt op 20 maart plaats in Bahrein. Daaraan voorafgaand wordt op het Bahrain International Circuit eerst nog een tweede testsessie van drie dagen gehouden (10 tot en met 12 maart).

Mercedes productief

Voor het Formule 1-team van Mercedes is de laatste testdag in Barcelona productief geweest. De Britse coureurs George Russell (ochtend) en Lewis Hamilton (middag) kwamen samen tot 159 rondjes. De Mercedes-coureurs waren zowel in de ochtend als de middag het snelste, al zijn de rondetijden slechts bijzaak tijdens de testdagen.

Lewis Hamilton in Barcelona

Hamilton kwam in de afsluitende middagsessie tot 93 ronden, Russell reed er 66 in de ochtend. Ook noteerde Hamilton met 1.19,138 de beste rondetijd, een tiende sneller dan zijn nieuwe teamgenoot.

De teams van AlphaTauri, Alpine, Aston Martin en Haas kwamen na de lunchpauze door uiteenlopende problemen helemaal niet meer de baan op. Ook Valtteri Bottas, oud-coureur van Mercedes, zal niet tevreden zijn over de eerste testdagen bij zijn nieuwe team Alfa Romeo. In drie dagen reed de Fin maar 54 ronden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl