Riyad Mahrez zet City vanaf elf meter op voorsprong

Brentford biedt City de helpende hand, Bergwijn kan Spurs niet redden

Manchester City heeft in de Premier League zijn zevende thuiszege op rij geboekt. De koploper versloeg Brentford eenvoudig met 2-0 en heeft nu twaalf punten meer dan Liverpool, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft.

City domineerde in de eerste helft met onder andere 75 procent balbezit. Toch liet het openingsdoelpunt lang op zich wachten. De Citizens kregen daarbij ook nog eens hulp van de Bees: Mads Roerslev greep kort voor rust onhandig in en vloerde Raheem Sterling, waarna Riyad Mahrez de strafschop verzilverde.

Brentford, veertiende op de ranglijst, bleef stug verdedigen, maar haalde zelf de spanning uit het duel door ook de 2-0 op een presenteerblaadje aan te bieden. Doelman David Raya deed de bal cadeau aan Sterling en leek zijn flater nog goed te gaan maken, maar Kevin De Bruyne sloeg toe in de rebound.

Bergwijn niet nog eens reddende engel

Tottenham Hotspur verzuimde een stap richting de top-vier te maken. De Londenaren kwamen thuis tot twee keer toe op voorsprong tegen Southampton, maar keken door treffers kort achterelkaar van Mohamed Elyounoussi en Ché Adams na 82 minuten plots tegen een 3-2 achterstand aan.

Een balende Spurs-manager Antonio Conte

Dat was het sein voor manager Antonio Conte om de op de bank begonnen Steven Bergwijn als troef op tafel te leggen. De reddende engel van een paar weken geleden tegen Leicester City leek dat huzarenstukje (deels) te gaan herhalen. Hij scoorde in de derde minuut van de extra tijd, maar na ingrijpen door de VAR ging er wegens buitenspel een streep door de treffer en dus ging het feest deze keer niet door.