Wout Weghorst viert de 1-1 van Jay Rodriguez

Hoofdrol Weghorst, Van de Beek debuteert en kattenmishandelaar Zouma toch basis

Wout Weghorst heeft dinsdagavond een hoofdrol vertolkt bij zijn nieuwe club Burnley. Mede dankzij een knappe assist van de Nederlander pakte de hekkensluiter van de Premier League een belangrijk punt tegen Manchester United (1-1).

Weghorst, die met zijn winterse overgang naar de Premier League zijn droom uit zag komen, toonde zich vlak na rust van zijn beste kant. De aanvaller staat niet bekend om zijn fijnbesnaarde techniek, maar stuurde met een prachtige kapbeweging twee United-verdedigers het bos in om vervolgens Jay Rodriguez weg te sturen. Die maakte op zijn beurt de gelijkmaker.

Tot dat doelpunt had Burnley in eigen huis weinig in te brengen tegen Manchester United, waarbij Cristiano Ronaldo op de bank begon. Paul Pogba had de ploeg van Ralf Rangnick na een kleine twintig minuten op voorsprong gebracht, maar verzuimde het grote overwicht vervolgens te vertalen in nog meer doelpunten.

Burnley kwam in de tweede helft een stuk beter voor de dag en maakte het United bij vlagen erg lastig. Weghorst kreeg nog een goede kans op de 2-1, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.

Van de Beek maakt debuut

Donny van de Beek wordt de rest van het seizoen verhuurd aan Everton. De Nederlandse middenvelder kwam bij Manchester United nauwelijks aan spelen toe en hoopt in Liverpool op meer minuten.

Donny van de Beek

Van de Beek begon dinsdagavond tegen Newcastle United nog op de bank, maar mocht na een uur invallen en zijn debuut maken bij een 2-1 achterstand. De 19-voudig international kon een nederlaag echter niet voorkomen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Newcastle United, dat goede zaken deed in de strijd tegen degradatie.

Kattenmishandelaar Zouma

Kurt Zouma van het Engelse West Ham United werkte zich eerder op de dag in de nesten nadat online een video van hem is verschenen waarin hij een kat mishandelt.

Desondanks vond zijn trainer David Moyes dat geen reden om hem buiten de selectie te laten voor het duel met Watford. Sterker nog, de verdediger stond gewoon in de basis en zag zijn ploeg met 1-0 winnen.