Wout Weghorst beleefde een teleurstellend debuut op een regenachtige zaterdagavond in Burnley.
NOS Voetbal

Kan Weghorst het ook op een regenachtige avond in Burnley? Niet bij zijn debuut

Kan Wout Weghorst het ook op een regenachtige avond in Burnley? Een antwoord op die vraag is na één wedstrijd natuurlijk niet te geven. Maar de met hoge verwachtingen binnengehaalde Oranje-international heeft bij zijn debuut bij Burnley zijn stempel nog niet kunnen drukken.

In een teleurstellende degradatiekraker hielden Burnley en Watford elkaar namelijk in evenwicht: 0-0.

Weghorst sprak van een droom die uitkwam, toen hij deze winter overstapte van de Duitse subtopper VfL Wolfsburg naar de Engelse hekkensluiter Burnley. Als kind droomde hij van spelen in Engeland. En ook aan bondscoach Louis van Gaal had zijn keuze voorgelegd.

Weghorst had contact met Van Gaal voor overstap naar Burnley

Zijn debuut voor Burnley in het degradatieduel met Watford leek inderdaad veel op het oude Engelse voetbal: de regen viel gestaag, de ballen vlogen door de lucht en goed voetbal was ver te zoeken.

Wel vocht Weghorst veel duels uit met de verdedigers van Watford, waar William Troost-Ekong na zijn optreden met Nigeria op de Afrika Cup nog op de bank bleef. In de slotfase moest Weghorst dat zelfs bekopen met een blauw oog na een harde botsing met de spijkerharde Noord-Ier Craig Cathcart.

Wout Weghorst beëindigde zijn debuut voor Burnley met een blauw oog.

Vlak daarvoor had Tom Cleverley Watford bijna drie punten geschonken met een ferme knal van afstand, die door doelman Nick Pope nog net uit de hoek kon worden getikt. Dat was vermoedelijke de beste kans van de wedstrijd.

De stand in de Premier League.

Voor Burnley, waar ook Erik Pieters weer de hele wedstrijd speelde, is het al de tiende remise in 18 competitieduels. De club blijft laatste met 13 punten, twee minder dan Newcastle United en Watford. Burnley heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

De laatste drie ploegen in de Premier League degraderen aan het einde van het seizoen naar het Championship.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl